Politistii bucuresteni au intocmit 16 DOSARE PENALE in urma controalelor la firmele de PANIFICATIE

Politistii bucuresteni au intocmit 16 DOSARE PENALE si au aplicat amenzi de aproximativ 180.000 de lei in urma controalelor pe care le-au facut joi dimineata la 40 de firme de PANIFICATIE, au anuntat reprezentantii Politiei Capitalei.

Potrivit sursei citate, politistii Capitalei au joi dimineata 40 de societati comerciale care au ca obiect principal de activitate producerea si comercializarea produselor de PANIFICATIE, actionand pentru prevenirea si combaterea infractiunilor de natura economica.

Astfel, politistii bucuresteni au verificat legalitatea inregistrarilor in evidentele contabile ale societatilor a achizitiilor de materii prime, pentru realizarea produselor de PANIFICATIE, precum si a vanzarilor de produse finite efectuate.

Citeste si: CONTROALE la zeci de firme de PANIFICATIE din Bucuresti. DOSARE PENALE pentru evaziune si amenzi

Ca urmare a actiunii Politiei Capitalei au fost intocmite 16 DOSARE PENALE, in care sunt cercetate 17 infractiuni de evaziune fiscala, si au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de aproximativ 180.000 lei.

Totodata, urmare a deficientelor constatate, politistii bucuresteni au indisponibilizat 5.000 kilograme de faina, 1.200 de franzele si 100 kilograme de drojdie si produse de patiserie.

Citeste si: AMENZI de peste 5,4 milioane de lei aplicate de politisti firmelor din INDUSTRIA CEREALIERA si de PANIFICATIE

Politia Capitalei continua cercetarile in vederea probarii intregii activitati infractionale a persoanelor implicate, sub aspectul savarsirii infractiunilor de natura economica, mai spun sursele citate.

Sursa foto: adevarul.ro