Politistii locali au aplicat sanctiuni in valoare de 1.757.610 lei pentru masinile stationate/oprite neregulamentar in Sectorul 6

In perioada 01.01.2015 – 25.05.2015, politistii locali din cadrul Directiei Generale de POLITIE LOCALA SECTOR 6 au aplicat 2303 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 898.170 lei, pentru autovehiculele care se aflau stationate/oprite neregulamentar pe raza SECTORULUI 6.

In cea de-a doua parte a anului, intervalul 01.06.2015 – 31.12.2015, pentru autovehiculele care se aflau stationate/oprite neregulamentar, agentii au aplicat 2059 sanctiuni contraventionale, in valoare de 859.440 lei.

“La jumatatea anului 2015 am suspendat ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe raza Sectorului 6. Pentru ca lipsa locurilor de parcare a fost accentuata, am dispus ca POLITIA LOCALA SECTOR 6 si Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana (ADPU) SECTOR 6 sa intervina pentru inlaturarea autovehiculelor abandonate, lasate in paragina pe domeniul public. De asemenea, pentru a evita plasarea masinilor foarte vechi, care nu sunt folosite, pe domeniul public, am dispus ca soferii care solicita ADPDU 6 locuri de parcare de resedinta, trebuie sa faca dovada faptului ca masina are inspectia tehnica periodica ( ITP) valabila. Favorizam, astfel, cetatenii care respecta legea si ne luam o masura suplimentara ca nu vom mai avea masini abandonate care sa ocupe spatii ce pot fi folosite zilnic.

In completare, am luat decizia de a elibera trotuarele si locurile de parcare de masinile care sunt scoase la vanzare si stau cu lunile pe la colturile strazilor. Atata timp cat exista internet si spatii speciale dedicate vanzarii de masini, targurile de la coltul strazii sunt inacceptabile.

Vom continua sa sanctionam parcarea neregulamentara deoarece membrii comunitatii trebuie sa inteleaga ca nu pot parca masina dupa bunul plac. Au fost situatii in aceasta iarna, in Capitala, in care transportul in comun a fost blocat din cauza neglijentei unor soferi. Este nevoie sa intelegem cu totii ca deplasarea pe drumurile publice trebuie sa se realizeze in conditii optime pentru toti participantii la trafic”, a declarat PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU.

Sursa foto: primarie6