POLITISTII LOCALI bucuresteni vor patrula de doua ori mai mult in perioada PASTELUI

Numarul misiunilor de patrulare efectuate de POLITISTII LOCALI, in vederea mentinerii ordinii publice, vor fi dublate incepand de vineri, a anuntat Politia Locala a Municipiului Bucuresti.

Actiunea, care vizeaza prevenirea faptelor antisociale in perioada SARBATORILOR PASCALE, continua seria de masuri speciale incepute de Florii. La actiunile privind mentinerea ordinii publice in perioada SARBATORILOR PASCALE vor participa POLITISTII LOCALI din cadrul serviciilor de Ordine Publica, Circulatie, Interventii, dar si efective din cadrul patrulei calare a municipiului Bucuresti. Misiunile vor viza combaterea faptelor antisociale atat in centrul Capitalei, cat si in apropierea marilor biserici.

Citeste si: CONTROALE intensificate in pietele din Sectorul 1, inainte de PASTE

Zona PATRIARHIEI, a CENTRULUI ISTORIC si anumite zone cu potential risc infractional vor fi supravegheate atat de agentii locali cat si de sistemul de monitorizare video al Politiei Locale a Municipiului Bucuresti. In NOAPTEA DE INVIERE, echipajele PLMB vor asigura mentinerea fluidizarii traficului si prevenirea producerii unor evenimente care ar putea pune in pericol siguranta publica. Unitatile patrulei calare vor avea trasee speciale de patrulare in NOAPTEA DE INVIERE – intre marile biserici din Bucuresti – iar in zilele urmatoare se vor afla in parcurile Capitalei, acolo unde vor avea loc actiuni speciale pentru pastrarea sigurantei publice si in vederea combaterii comertului ambulant neautorizat.

Citeste si: CONTROALE ale politistilor locali din Sectorul 6 in preajma SARBATORILOR DE PASTI

De FLORII, POLITISTII LOCALI au aplicat peste 20 de sanctiuni in decurs de numai o ora pentru mai multe persoane care, in usa unor biserici, incercau sa vanda ramuri de salcie. Pe Splaiul Unirii, doua femei au fost amendate si s-a luat masura indepartarii acestora din zona fiindca incercau sa vanda crengile abia rupte dintr-o salcie de peste drum, chiar langa preotul care impartea ramurile sfintite. Pe Soseaua Giurgiului si in parcul Herastrau, mai multe persoane au fost sanctionate dupa ce au fost surprinse in timp ce rupeau salciile, cu intentia de a vinde ramurile.  Acestea au fost amendate conform HCGMB 304/2009, care reglementeaza protectia spatiilor verzi in Capitala. Alte persoane care vindeau ramuri de salcie in unele intersectii din Capitala au fost sanctionate de agentii locali, totalul amenzilor fiind de 4.600 lei.

Actiunea Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, care a inceput de FLORII si se va finaliza dupa SARBATORILE PASCALE, se deruleaza in colaborare cu celelalte institutii cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice.  In tot acest timp, pentru sesizari sau reclamatii, bucurestenii pot apela numarul Dispeceratului Politiei Locale a Municipiului Bucuresti – 021/9752.