Politistii locali din Sectorul 6 combat COMERTUL NEAUTORIZAT din Piata Drumul Taberei

Directia Generala de Politie Locala Sector 6, prin Directia Ordine Publica si Serviciul Inspectie Comerciala, a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute o ampla actiune de control in Piata Drumul Taberei, au anuntat marti reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, activitatea a vizat depistarea falsilor producatori, dar si prevenirea si combaterea COMERTULUI NEAUTORIZAT, identificarea si luarea masurilor legale impotriva persoanelor care comercializeaza produse alimentare si nealimentare in alte locuri decat cele stabilite de autoritatea locala.

Citeste si: CONTROL INOPINAT in Piata Gorjului din Sectorul 6

Astfel, au fost verificati 38 producatori agricoli, fiind aplicate mai multe sanctiuni contraventionale pentru neafisarea preturilor de vanzare la marfuri, depasirea obiectului de activitate autorizat si neavizarea la zi a certificatului de producator.

Ca urmare a actiunii desfasurate, politistii locali au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ 2.000 lei, iar, ca masura complementara, au fost confiscate 45 kilograme de marfuri alimentare.

Citeste si: Aproape 200 de AMENZI aplicate de politistii locali din Sectorul 6, in luna octombrie

In plus, administratorul pietei a fost instiintat asupra respectarii obligatiilor legale referitoare la indepartarea din piata a persoanelor care nu poseda certificat de producator. In acest fel, va fi eliminata orice forma de specula ce ar putea dauna atat bunei desfasurari a activitatilor comerciale, cat si locuitorilor Sectorului 6.