Politistii locali din Sectorul 6 vor INTENSIFICA patrularile in perioada SARBATORILOR DE IARNA

Politistii locali vor INTENSIFICA patrularile pe raza Sectorului 6 in perioada SARBATORILOR DE IARNA, din dispozitia primarului RARES MANESCU, au anuntat miercuri reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, masura vizeaza prevenirea faptelor antisociale care ar putea afecta siguranta cetatenilor, precum si interventia operativa a echipajelor de politie locala pentru prinderea eventualilor agresori.

Totodata, politistii locali din Sectorul 6 le recomanda cetatenilor ca in aceasta perioada sa evite persoanele agresive sau in stare de ebrietate, precum si afisarea cu bijuterii ori sume mari de bani si referirile la bunurile de valoare pe care le au asupra lor, pentru a nu deveni o tinta sigura pentru raufacatori.

Citeste si: Politistii locali din Sectorul 6 asigura FLUIDIZAREA CIRCULATIEI RUTIERE la intrarea in Capitala

De asemenea, politistii locali din Sectorul 6 le recomanda cetatenilor sa priveasca in jurul lor si, daca observa persoane care le inspira neincredere, sa se indeparteze de acestea si sa caute un loc cat mai luminat si mai animat.

In cazul in care au devenit victima unei agresiuni, cetatenilor li se recomanda sa incerce sa retina cat mai multe detalii despre autori: infatisare, semne particulare, directia in care au fugit, numarul de inmatriculare al autoturismului folosit de acestia, complici etc., pentru a putea fi trasi la raspundere si a suporta rigorile legii pentru faptele lor.

Cetatenilor li se mai recomanda sa nu ia asupra lor sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumparaturile planificate, fiind de preferat folosirea cardului.

In magazinele aglomerate, politistii locali ii sfatuiesc pe cetateni sa manifeste manifestati prudenta, sa-si supravegheze bunurile (portofele, genti, borsete) si nu le depoziteze in cosul de cumparaturi de unde pot fi sustrase cu usurinta intr-o clipa de neatentie.

Cand se achita diferite bunuri, este bine sa nu fie scoase din buzunar sume mari de bani, ci numai suma necesara platii contravalorii acestora.

In cazul in care sunt impinsi in aglomeratie, cetatenii este bine sa-si verifice imediat buzunarul cu bani, portofelul, borseta sau geanta, pentru a fi siguri ca nu sunt victima unei inscenari puse la cale de unul sau mai multi hoti.

Citeste si: Politistii locali din Sectorul 6 combat COMERTUL NEAUTORIZAT din Piata Drumul Taberei

Politistii locali le mai recomanda cetatenilor sa nu lase niciodata in autoturism actele masinii, bani sau alte documente importante. “Obiectele tentante (telefoane mobile, laptop-uri, genti, pungi de cadouri, bijuterii, serviete) lasate la vedere in masina, pot reprezenta adevarate tentatii pentru hoti”, spun politistii locali din sectorul 6.

In cazul in care pleaca de la domiciliu de sarbatori, indiferent de perioada in care lipsesc, pentru ca revenirea sa fie lipsita de surprise neplacute, cetetenii nu tebuie sa neglijeze o serie de aspect. Astfel, acestia pot ruga un vecin de incredere sa tina sub observatie casa si sa anunte politia daca observa persoane suspecte care stationeaza fara motiv in fata usii sau care incearca sa forteze deschiderea usii. “Ccomunicati numai persoanelor de incredere atunci cand plecati de acasa pentru mai multe zile. inchideti si asigurati la plecare toate usile si geamurile locuintei, usa de la balcon, geamul de aerisire de la baie. Pregatirile de deplasare sa fie facute cat mai discret si totodata nu postati pe retelele de socializare perioadele si locatiile in care veti petrece sarbatorile, deoarece persoanele certate cu legea isi culeg informatiile chiar si de pe aceste mijloace moderne de comunicare. Atunci cand parasiti locuinta pentru mai mult timp, lasati o lumina aprinsa care poate deruta eventualii «musafiri nepoftiti»”, mai spun politistii locali din Sectorul 6.