POLITISTII ROMANI, intr-o noua MISIUNE la Paris

Un numar de 20 de POLITISTI ROMANI vor participa la o noua MISIUNE de tip suport operativ-patrulare in Paris pana pe 31 ianuarie, a anuntat joi printr-un comunicat de presa Inspectoratul General al Politiei Romane.

Politistii isi vor insoti colegii francezi in activitati de patrulare, misiuni de siguranta publica si vor acorda sprijin si asistenta directa in instrumentarea cauzelor de natura judiciara in care sunt implicate persoane de cetatenie romana.

Citeste si: POLITISTI ROMANI decorati pentru indeplinirea MISIUNILOR INTERNATIONALE

“Politia Romana reprezinta un partener de incredere pentru politiile din celelalte state. Misiunile operative pe care le-am derulat impreuna cu partenerii europeni au fost un succes si am incredere ca si aceasta in care urmeaza sa plecati se va desfasura la acelasi nivel de profesionalism. Va doresc sa aveti o misiune fara evenimente nedorite si va asigur de intreg sprijinul meu”, le-a transmis politistilor care participa la misiune seful Politiei Romane, chestorul-general Petre Toba, in caadrul unei intalniri care a avut loc joi.

De asemenea, in perioada 4-31 decembrie, un POLITIST ROMAN se va afla in MISIUNE de patrulare in orasul Strasbourg.

Citeste si: ZECI DE POLITISTI TRIMISI IN FRANTA PENTRU COMBATEREA INFRACTIUNILOR COMISE DE ROMANI

Potrivit sursei citate, politistii care participa la misiuni au experienta in structurile operative ale Politiei Romane, au parcurs un proces de selectie care a constat in verificarea cunostintelor teoretice legislative, a nivelului de cunoastere a limbii tarii in care vor desfasura MISIUNEA, dar si a indeplinirii la standarde europene a activitatilor specifice muncii de politie.

Sursa foto: gandul.info