POLITISTII ROMANI si bulgari vor patrula impreuna in statiunea NISIPURILE DE AUR

Politia Romana continua parteneriatul cu cea din Bulgaria si in perioada 17-22 aprilie doi POLITISTI ROMANI vor desfasura, alaturi de politistii bulgari, activitati comune de ordine si siguranta publica in statiunea turistica NISIPURILE DE AUR, au anuntat reprezentantii IGPR.

Cei doi POLITISTI ROMANI sunt de la IPJ Dolj si IPJ Teleorman si sunt cunoscatori ai limbii bulgare. Pe durata misiunii, politistii romani vor actiona in uniforma si vor executa activitati de patrulare impreuna cu politisti bulgari, in patrule mixte. Politistii detasati au rolul de a-i consilia si a acorda sprijin cetatenilor romani aflati pe teritoriul tarii vecine.

Citeste si: Oferte LAST MINUTE de PASTE: Pachete complete de vacanta cu destinatii atragatoare

Potrivit sursei citate, misiunile anterioare ale POLITISTILOR ROMANI s-au bucurat de apreciere atat din partea autoritatilor bulgare, cat si, cel mai important, a turistilor romani, placut surprinsi sa constate ca, desi se afla pe teritoriul altui stat, se pot adresa direct POLITISTILOR ROMANI pentru solutionarea unor probleme.

Citeste si: Romanii se imbulzesc de Paste pe plajele din Bulgaria!

La data de 28 iunie 2010, la Giurgiu, seful Politiei Romane, chestorul-general de politie Petre Toba, si secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria au semnat “Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune in zona de frontiera precum si a misiunilor de patrulare comune a autoritatilor competente din Romania si Republica Bulgaria in vederea asigurarii ordinii si linistii publice”, prin care POLITISTI ROMANI efectueaza activitati de patrulare, in echipe mixte, in statiunile bulgaresti unde se concentreaza un numar insemnat de turisti romani.

Astfel, in baza acestui acord, politistii din cele doua tari actioneaza in patrule comune, in scopul asigurarii ordinii si linistii publice, pe perioada sezonului turistic, in zonele in care se deplaseaza turisti romani si bulgari. De asemenea, coopereaza si acorda asistenta in cadrul activitatilor specifice, relationand indeosebi cu cetateni ai propriului stat.