Politistii si jandarmii vor acorda SPIJIN echipelor de HINGHERI ale ASPA

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat miercuri o sedinta de lucru, la sediul municipalitatii, in scopul mentinerii ordinii si linistii publice in oras, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

La sedinta au participat prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, responsabili ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, ai Directiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucuresti si ai Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti, precum si coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, Razvan Bancescu.

In urma intalnirii, au fost stabilite masurile urgente care se impun pentru ca programul privind gestionarea cainilor fara stapan in Bucuresti sa continue, in bune conditii. De comun acord, cei prezenti au concluzionat ca, desi normele metodologice sunt suspendate, temeiul legii exista, ceea ce inseamna ca programul de gestionare a cainilor fara stapan se poate derula fara problem, potrivit sursei citate.

Citeste si: Razvan Bancescu, coordonator ASPA, implicat intr-un accident rutier si apoi intr-o bataie cu iubitorii de animale

“Va invit la actiune solidara, in spiritul legii. Sa gasim impreuna modalitatea de a functiona corect. Va rog sa ne asistati, sa ne ajutati sa nu se mai intample asemenea conflicte, sa asigurati ordinea si linistea publica, astfel incat echipele de prinzatori sa-si poata face datoria, fara teama de a fi agresate de asa-zisii iubitori de animale. Democratia nu inseamna dezordine publica”, a declarat Oprescu.

“Toate actiunile sa fie inregistrate. Toti hingherii agresati sa depuna plangeri penale, iar organele de ancheta sa-si faca datoria in ritm rapid. Trebuie reactionat astfel incat oamenii sa fie protejati”, a spus prefectul Capitalei.

“Politia Capitalei are in vedere, in continuare, mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, asigurand interventia prompta, in vederea prevenirii oricaror stari conflictuale in Municipiul Bucuresti”, a declarat si comisarul-sef Roberto Stefan Ababei, director general adjunct al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Citeste si: Scandal intre HINGHERI si IUBITORII DE ANIMALE!

Oficialii Politiei Capitalei impreuna cu Jandarmeria, Politia Locala si ASPA au stabilit un mod de informare si de operare, care sa le permita sa intervina in cel mai scurt timp. 

Sursa foto: jurnalul.ro