Politistii vor verifica TRANSPORTURILE DE PERSOANE, pentru a preveni TURISMUL ELECTORAL

TRANSPORTURILE DE PERSOANE vor fi verificate de politisti, pentru a preveni TURISMUL ELECTORAL, iar 4.700 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne vor verifica si rezolva sesizarile privind incidentele electorale la alegerile prezidentiale care au loc duminica.

Vicepremierul GABRIEL OPREA, a aratat, intr-o videoconferinta de la Ministerul Afacerilor Interne, ca politistii au inceput vineri o ampla actiune la nivel national care vizeaza legalitatea TRANSPORTULUI DE PERSOANE. Oprea i-a cerut sefului Politiei Romane sa verifice si situatiile semnalate in legatura cu posibile fapte care au ca scop turismul electoral.

Peste 58.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, dintre care aproximativ 31.300 de politisti, 12.500 de jandarmi, 3.600 de politisti de frontiera si 10.000 de pompieri, vor fi mobilizati la alegerile prezidentiale.

Citeste si: Peste 58.000 de angajati ai MAI au fost MOBILIZATI pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE

Oprea a precizat ca, dintre acestia, 11.300 vor fi implicati direct in misiunile de mentinere a ordinii publice, in timp ce peste 34.200 vor asigura paza sectiilor de votare.

Alti 4.700 de angajati MAI vor verifica si rezolva sesizarile privind incidente electorale la alegerile prezidentiale.

De asemenea, va fi pregatita si o rezerva de interventie, formata din 7.800 de oameni, a mai spus Oprea.

Vicepremierul a adaugat ca angajatii Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta au inceput controalele tehnice pentru a preveni eventualele incendii la sectiile de votare.

Oprea a mai aratat ca Politia Romana a detasat in fiecare judet ofiteri specialisti, pentru a monitoriza activitatile structurilor teritoriale de politie.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Exista premisele unei posibile FRAUDARI a ALEGERILOR

Potrivit Codului penal, persoanele care voteaza de doua sau de mai multe ori, ori voteaza fara a avea acest drept risca intre sase luni si trei ani de inchisoare.

Aceeasi pedeapsa este prevazuta si pentru persoanele care ofera bani, ori diverse bunuri pentru a convinge alegatorii sa voteze sau sa nu voteze un anumit candidat.

Sursa foto: enational.ro