Politistul din Suceava prins in flagrant de procurorii DNA luand mita a fost ARESTAT

Tribunalul Suceava a admis, miercuri seara, propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a subcomisarului de politie Vasile Florin Popescu, din cadrul Serviciului Judiciar al IPJ Suceava, pentru luare de mita si trafic de influenta, informeaza Agerpres.

Potrivit procurorilor DNA, subcomisarul Vasile Florin Popescu ar fi pretins 500 euro de la o persoana fata de care anterior efectuase acte de cercetare penala. Pentru a obtine banii, politistul a uzat de ascendentul moral conferit de aceasta imprejurare, reliefând ajutorul acordat in acea cauza penala si a invocat, in mod nereal, calitatea sa actuala de ofiter ‘la investigatii criminale la DIICOT’.

Ancheta a mai stabilit ca in data de 11 decembrie 2015 politistul a pretins din nou 500 euro de la aceeasi persoana si a uzat din nou de modalitatea favorabila acestuia in care a fost solutionata acea cauza penala.

Totodata, procurorii arata ca, in perioada octombrie 2015 — 18 noiembrie 2015, ofiterul de politie a pretins suma de 500 de euro, din care a primit 300 de euro de la Ovidiu Stanescu, zis ”Marius”, lasând sa se creada ca are influenta asupra unui judecator din cadrul Tribunalului Suceava — Sectia Penala investit cu solutionarea unei cauze penale privind savârsirea unei infractiuni de tentativa de omor de cumnatul lui Stanescu.

Politistul ar fi promis ca il va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a doua persoane, dintre care una avea calitatea de judecator la Tribunalul Suceava, sa adopte o solutie favorabila in acea cauza, respectiv sa dispuna punerea in libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsa mai blânda.

Ulterior pronuntarii condamnarii in prima instanta la pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare, politistul a pretins, in mod repetat si la date diferite, sume de bani de la Stanescu pentru ca pedeapsa in cauza ar fi fost aplicata in cuantum redus ca urmare a interventiilor facute impreuna cu cele doua persoane mentionate la judecatorul investit cu solutionarea cauzei.

In cursul zilei de marti, politistul a fost depistat in flagrant in timp ce primea suma de 700 de lei de la Ovidiu Stanescu.

Procurorii au efectuat perchezitii domiciliare la biroul subcomisarului Popescu din cadrul IPJ Suceava si la locuinta acestuia.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de o alta persoana, precizeaza DNA Suceava.

 Sursa foto: evz