Polonia a primit cu satisfactie desemnarea lui Donald Tusk pentru presedintia Consiliului European

Desemnarea premierului polonez Donald Tusk pentru presedintia Consiliului European a fost primita cu bucurie si satisfactie in Polonia, care a celebrat in mai a zecea aniversare de la aderarea la Uniunea Europeana (UE), relateaza AFP.

“Este vorba de o recunoastere a capacitatilor Poloniei si a pozitiei sale in lumea europeana. Este, de asemenea, o largire a posibilitatilor sale” de actiona, a declarat pentru jurnalisti presedintele polonez Bronislaw Komorowski.

“Pur si simplu ne bucuram!”, a adaugat el zambind.

Citeste si: DONALD TUSK, NOUL PRESEDINTE AL CONSILIULUI EUROPEAN: NU-MI POT IMAGINA UE FARA MAREA BRITANIE

Purtatoarea de cuvant a Guvernului polonez Malgorzata Kidawa-Blonska a insistat asupra unui “succes al Poloniei, dar si al altor tari din aceasta parte a Europei”. “Europa constituie in cele din urma o entitate”, a apreciat ea.

Ea a amintit ca Donald Tusk “a pledat pentru unitate in cadrul Uniunii Europene, necesitatea de a consolida legaturile si de a avea o abordare comuna in politica externa”.

Citeste si: DONALD TUSK este noul presedinte al Consiliului European

Potrivit ei, “pozitia ferma a lui Donald Tusk in situatia din Ucraina ar fi avut insemnatatea sa”.

Donald Tusk, in varsta de 57 de ani, un proeuropean convins si adept al unor raspunsuri ferme fata de Rusia in criza ucraineana, a fost desemnat sambata in functia de presedinte al Consiliului European.