POLONIA: NATO trebuie sa suplimenteze prezenta militara in estul Europei, din cauza Rusiei

Presedintele polonez, ANDRZEJ DUDA, solicita ca Alianta Nord-Atlantica sa suplimenteze prezenta militara in Polonia si in celelalte state central si est-europene, semnaland riscuri reprezentate de Rusia si de organizatii teroriste precum STAT ISLAMIC.

„In momentul de fata, toate elementele sugereaza ca avem nevoie de o prezenta semnificativa a infrastructurii si trupelor aici, pe teren, in Europa Centrala si de Est. Avem nevoie de un sistem bun de sustinere si aparare pentru situatia unui act de agresiune”, a declarat Andrej Duda, in cursul unei deplasari la Bruxelles.

„Prezenta NATO trebuie sa fie cat mai permanenta in Polonia pentru a apara tara si regiunea de agresivitatea Rusiei. Ideea este ca trebuie sa existe prezenta militara NATO si sa fie vizibila”, a subliniat presedintele polonez.

Principalul obiectiv al summitului NATO programat la Varsovia, in iulie, va trebui sa fie consolidarea securitatii tarilor central si est europene, amenintate de Rusia, si a statelor sudice, care se confrunta cu amenintari din partea unor organizatii teroriste.

„Avem nevoie de consolidarea securitatii. Alianta Nord-Atlantica trebuie sa fie pregatita in mod adecvat pentru contracararea amenintarilor actuale”, a insistat liderul de la Varsovia.

Sursa foto: ziare