POLUARE pe DUNARE: Angajatii SGA Mehedinti actioneaza pentru NEUTRALIZAREA petei de combustibil

DUNAREA a fost POLUATA, luni dimineata, in zona Portului DROBETA TURNU SEVERIN, unde sunt irizatii de PETROL pe o suprafata de aproximativ un kilometru si jumatate, angajatii Garzii de Mediu Mehedinti spunand ca au inceput o ancheta pentru a depista sursa POLUARII, care este inca necunoscuta.

POLUAREA de pe DUNARE a fost depistata de angajatii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Mehedinti, care se aflau pe o nava de supraveghere a fluviului, in Portul Naval DROBETA TURNU SEVERIN, luni dimineata, in jurul orei 5.00.

Lucratorii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Mehedinti actioneaza la aceasta ora pentru neutralizarea unei PETE de COMBUSTIBIL aparute la suprafata apei DUNARII, in zona Portului comercial DROBETA TURNU SEVERIN.

Directorul SGA Mehedinti, Cristian Mura, a declarat pentru Agerpres ca pelicula de substante chimice, intinsa pe o lungime de 1.300 metri si lata de 30 metri, a fost observata de echipajul navei Aurora ancorata la kilometrul 930+931 care a si alertat autoritatile de mediu.

“POLUATORUL inca nu a fost identificat. Presupunem ca de pe puntea unei nave aflate in tranzit s-a deversat apa de santina. Facem verificari pentru depistarea vinovatilor care ar putea sa fie si una dintre societatile comerciale ce isi desfasoara activitatea in port. Aplicam Spilsorb pe suprafata afectata”, a precizat Cristian Mura.

Seful SGA Mehedinti a spus ca flora si fauna fluviului nu sunt afectate, dar, dupa finalizarea actiunii de impiedicare a POLUARII masive a apei, o echipa de interventie va continua sa monitorizeze sectorul afectat al DUNARII pe tot parcursul zilei de luni.

Sursa foto: realitatea.net