Pompierii, jandarmii si aviatorii MAI care au fost RANITI IN MISIUNE vor putea ramane angajati in functii militare sau civile

Pompierii, jandarmii si angajatii Inspectoratului General de Aviatie care in urma ranilor suferite in misiuni raman cu invaliditate pot ocupa functii militare sau civile, iar copiii si sotii acestora s-ar putea angaja in unitati ale MAI, in functie de studii, fara sa sustina concurs.

Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a aprobat un Ordin privind masurile de sprijin acordate personalului militar incadrat intr-un grad de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar, precum si familiilor personalului militar ranit sau decedat in misiune.

Citeste si: ACCIDENT in zona Pasajului Marasesti din Capitala. Doi POLITISTI au fost RANITI

Potrivit Ordinului, pompierii, jandarmii si angajatii Inspectoratului General de Aviatie incadrati intr-un grad de invaliditate ca urmare a ranirii in timpul serviciului pot fi mentinuti in activitate in functii militare sau civile, in unitati ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Actul normativ mai prevede ca sotul sau sotia si copiii militarilor decedati sau incadrati intr-un grad de invaliditate pot fi numiti in functii militare sau civile fara sustinerea unui examen sau concurs, in unitati ale MAI, in functie de studii si experienta.

Citeste si: Accident pe DN7, doi politisti si un suspect, raniti in judetul Arges

De asemenea, copiii aflati in intretinerea militarilor din MAI incadrati intr-un grad de invaliditate sau decedati in misiune vor putea fi admisi in institutiile de invatamant ale ministerului.

Anterior acestei masuri, in luna martie, ministrul Gabriel Oprea a aprobat un Ordin prin care se prevad aceleasi masuri de sprijin pentru politisti si familiile acestora.

Sursa foto: cugetliber.ro