Seful de la Apele Romane isi da DEMISIA DE ONOARE

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, destituirea din functie a sefului de la Apele Romane, Vasile Pintilie, aflat in concediu si absent de la comandamentul de urgenta organizat la Guvern.

UPDATE 22.46: Directorul general al Administratiei Nationale “Apele Romane”, Vasile Pintilie, a anuntat, miercuri seara, ca isi depune demisia de onoare din functie, demersul venind dupa ce, potrivit unor surse oficiale, premierul Victor Ponta a cerut inlocuirea lui.

“In contextul evenimentelor de astazi (miercuri – n.r.), Vasile Pintilie anunta ca isi depune DEMISIA DE ONOARE, din functia de director general al Administratiei Nationale «Apele Romane», functie pe care o detinea din anul 2012”, se arata intr-un comunicat remis presei de institutie.

UPDATE 20.19: Vasile Pintilie se intoarce miercuri din concediu, a declarat Ana-Maria Agiu, purtatorul de cuvant al ANAR.

UPDATE 18.03: Directorul Administraţiei Naţionale “Apele Române” (ANAR), Vasile Pintilie, l-a sunat pe premierul Victor Ponta, după ce a aflat din presă că acesta ar fi cerut demiterea sa, şi l-a informat că a coordonat, prin telefon, întreaga activitate a instituţiei în timpul inundaţiilor.

Purtătorul de cuvânt al ANAR, Ana-Maria Agiu, a declarat pentru MEDIAFAX că directorul instituţiei a vorbit la telefon cu premierul şi i-a prezentat activitatea sa de la debutul inundaţiilor.

Agiu a precizat că Vasile Pintilie, care este în concediu de la începutul săptămânii, a coordonat, prin telefon, toate activităţile desfăşurate de ANAR în această perioadă, fără a se deplasa la faţa locului.

Pintilie nu a precizat dacă premierul i-a comunicat, la finalul discuţiei, ceva legat de schimbarea sa din funcţie.

Acesta nu a participat miercuri la comandamentul de urgenta de la Guvern privind judetele afectate de inundatii, fiind inlocuit de directorul adjunct la sedinta.

Citeste si: Comandament de urgenta la Guvern. ANM: Nu vor fi prelungite codurile de vreme rea

Nu este pentru prima data cand Pintilie este prins in concediu intr-o situatie de criza cauzata de inundatiile din tara, anul trecut seful Apelor Romane fiind prins in aceeasi situatie in timp ce mii de romani se luptau cu apele.

Citeste si: Sorin Rosca Stanescu: GUVERNUL a fost INCAPABIL sa actioneze corespunzator in ZONELE CALAMITATE

Sursa foto: infocurteadearges.ro