Ponta a comentat de la Campia Turzii disputa cu Basescu: Eu nu mai pun gaz pe foc!

Premierul Victor Ponta spune ca nu mai vrea sa puna “gaz pe foc” in conflictul cu seful statului intrucat nivelul “la care s-a ajuns in ultimele zile este inacceptabil”, adaugand ca “ce va face presedintele cu canistra dupa dansul e o problema care il priveste”.

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, joi, la Campia Turzii, cum comenteaza faptul ca parlamentari au semnat plangerea penala a Gabrielei Vranceanu-Firea impotriva presedintelui Traian Basescu.

“Sunt convins ca justitia se va pronunta si va face dreptate si sunt convins ca nivelul de conflict la care s-a ajuns in ultimele zile este inacceptabil. Eu, cel putin, nu doar ca nu mai pun gaz pe foc, ci, dimpotriva, incerc sa pun cat mai multa apa posibil. Ce va face presedintele cu canistra dupa dansul e deja o problema care il priveste, dar eu nu voi mai raspunde la asa ceva”, a afirmat Ponta.

Ce spune George Scutaru (PNL) despre costumatia lui Ponta purtata in F-16

El a spus ca pana in 16 noiembrie Romania va fi o tara tulburata, dar dupa acea data vrea ca tara sa fie una “mai linistita, mult mai civilizata, mai normala, semnalul venind de la cei care conduc tara”.

Premierul Victor Ponta a participat, joi, la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii, la ceremonia de inchidere a exercitiului militar Dacian Viper 2014.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reactionat, luni, la afirmatiile presedintelui Traian Basescu la adresa ei, afirmand ca asteapta cu interes reactiile institutiilor si ale ambasadelor statelor democratice fata de acest “act flagrant de intimidare a unui senator”.

Firea preciza, intr-o postare pe Facebook, ca presedintele Traian Basescu i-a transmis, duminica seara, intr-o emisiune televizata, “un mesaj fara niciun echivoc” legat de activitatea ei in Comisia Calarasi.

Citeste si: Basescu a fost reclamat la Parchet de 176 de parlamentari pentru amenintare si santaj

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, presedintele a spus ca si acum poate spune ca aceasta este “o buna jurnalista, dar este catastrofala ca jurist”. “Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca senatorul PSD Gabriela Firea este “o santajista de profesie”.

“Nu e un atac la o femeie, e un atac la o santajista care pretinde sa fie respectatata ca senator al Romaniei, dupa ce a facut bine scoala turnatorului Felix”, a spus Basescu.

Senatorul PSD Gabriela Firea a depus, miercuri, la Parchetul ICCJ, o plangere pe numele presedintelui Traian Basescu, pentru amenintare si santaj.

Premierul Victor Ponta spunea ca a semnat documentul respectiv, adaugand ca gestul sau este determinat de amenintarile pe care seful statului le-a adus unui senator al Romaniei.

Ponta preciza ca a fost primul care a semnat plangerea penala impotriva lui Traian Basescu.