Ponta a delegat dreptul de semnatura la Finante catre secretarul de stat Dan Manolescu

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, in calitate de ministru interimar de Finante, a delegat dreptul de semnatura catre secretarul de stat Dan Manolescu (PNL) si a precizat ca ministerul va functiona normal pana cand va fi numit un nou ministru, perioada care spera sa fie cat mai scurta.

El a preluat, joi, mandatul de ministru interimar de la fostul ministru de Finante Daniel Chitoiu.

Ponta a precizat ca prioritatile pentru perioada imediata sunt finalizarea memorandumului convenit cu FMI si pregatirea spre aprobare a unor proiecte redactate de fostul ministru Chitoiu, legate inclusiv de simplificarea procedurii de control al rambursarii de TVA.

Vezi aici ce alte decizii a luat premierul in calitatea de ministru interimar la Finante

Premierul a anuntat, tot joi, ca in calitate de ministru interimar de Finante, va semna decizia de eliberare a lui Radu Ghetea din functia de sef al CEC, precizand ca proiectul de ordin a fost deja pregatit de fostul ministru Chitoiu, iar schimbarea va fi efectuata cel mai probabil luni.

Intrebat de jurnalisti daca in aceasta perioada de interimat va schimba structura conducerii la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC Bank) pentru a-l inlocui pe Radu Ghetea din functia de presedinte, premierul a raspuns ca da.

“Da. Sunt niste proceduri, eu semnez ordinul probabil luni”, a spus Ponta, aratand ca fostul ministru al Finantelor Daniel Chitoiu a pregatit ordinul in acest sens, dar “nu a mai apucat sa-l semneze”.