PONTA: A fost o zi speciala in Camera Deputatilor, s-au votat trei proiecte de lege foarte importante

Premierul VICTOR PONTA a declarat, miercuri, ca a fost o zi “speciala” in Camera Deputatilor, pentru ca legea privind dublarea alocatiei pentru copii, legea insolventei persoanei fizice si Codul Silvic au fost adoptate cu o larga majoritate de catre reprezentantii puterii si ai opozitiei.

“A fost o zi speciala in Camera Deputatilor, pentru ca s-au votat trei proiecte de lege foarte importante”, a spus premierul dupa ce plenul Camerei Deputatilor a dat votul final asupra acestor texte legislative.

Referitor la Codul Silvic, seful Executivului a precizat ca a fost votat “din nou” cu o majoritate “destul de consistenta”.

CITESTE SI: CODUL SILVIC a fost ADOPTAT de plenul Camerei Deputatilor, fara amendamentele propuse de liberali. UPDATE

“Am spus si cred in continuare ca este un Cod Silvic mult mai bun decat ce aveam in acest moment, nu perfect, ci perfectibil, iar proiectul de lege pe care l-am adoptat deja in Guvern si vine maine la Parlament, privind interzicerea temporara a exportului de lemn neprelucat si acordarea unui sistem de licente special care sa faca aceasta opreatiune mult mai controlata si mai transparenta, adauga la ceea ce prevede deja Codul Silvic actual”, a spus Ponta.

Premierul a precizat ca dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a tarii vor urma si alte masuri administrative in acest domeniu care, alaturi de Codul Silvic, trebuie sa creeze o strategie cu rezultate concrete.

in ceea ce priveste Legea insolventei persoanei fizice, seful Executivului a spus ca aceasta protejeaza persoanele fizice in situatii speciale si a dat ca exemplu situatia aparuta la inceputul acestui an cu persoanele care aveau credite in franci elvetieni.

“Este o masura de protectie sociala si cred ca e un lucru foarte bun”, a opinat Ponta.

CITESTE SI: LEGEA INSOLVENTEI PERSOANELOR FIZICE A FOST VOTATA

Referitor la adoptarea legii care prevede dublarea alocatiei pentru copii, premierul a spus ca se bucura atat ca social-democrat, cat si ca parinte. El a mentionat ca Parlamentul nu a cerut un punct de vedere pentru dublarea alocatiei, iar, daca ar fi facut-o fara sa indice sursa de finantare, avizul ar fi fost negativ. Cu toate acestea, avand in vedere votul care a fost “practic unanim”, Guvernul va gasi resursele financiare pentru aplicarea masurii in anul in curs.

Ponta a aratat ca impactul bugetar anual este de 1,8 miliarde de lei si a cerut sprijin Parlamentului ca, in noiembrie, cand va prezenta Legea bugetului de stat pentru 2016, majorarea sa ramana sustenabila.

Sursa foto www.stirileprotv.ro