PONTA: Adoptarea Codului Fiscal de catre Senat, un prim pas catre RELAXAREA FISCALA din 2016

Premierul VICTOR PONTA afirma ca adoptarea de catre SENAT a proiectului noului COD FISCAL reprezinta un prim pas catre aplicarea masurilor de RELAXARE FISCALA de la 1 ianuarie 2016 si reaminteste ca REDUCEREA TVA la 9% la alimente va intra in vigoare de la 1 iunie 2015, asa cum Guvernul a stabilit deja.

“Proiectul de lege privind CODUL FISCAL a fost adoptat ieri de Senat (prima Camera sesizata) cu 90 de voturi pentru, 36 impotriva si patru abtineri. Este o veste foarte buna, un prim pas catre aplicarea masurilor de RELAXARE FISCALA de la 1 ianuarie 2016! (desigur, REDUCEREA TVA la 9% pentru alimente se va aplica mai repede, de la 1 iunie, asa cum am stabilit)”, a scris premierul VICTOR PONTA marti pe contul sau de Twitter.

CITESTE SI: PONTA, despre MAJORAREA PRETURILOR: MINISTERUL AGRICULTURII va discuta cu reprezentantii RETAILERILOR 

VICTOR PONTA se declara totusi dezamagit de reactia senatorilor PNL cu privire la acest subiect. “Sunt totusi dezamagit ca PNL a refuzat sa voteze un Cod fiscal care cuprinde, in esenta, masuri liberale cu impact social important. Romanii vad si judeca!”, a mai notat premierul.

Proiectul de lege privind CODUL FISCAL a fost adoptat luni de Senat, in calitate de prima Camera sesizata, cu 90 de voturi pentru, 36 impotriva si patru abtineri. Ministrul Finantelor Publice, EUGEN TEODOROVICI, a sustinut ca actuala legislatie fiscala este perceputa in mediul economic si social ca fiind “dificil de aplicat” iar actualul COD FISCAL a fost construit astfel incat sa conduca la simplificarea fiscalitatii si la predictibilitate.

CITESTE SI: TEODOROVICI: Un nou acord cu FMI, un motiv in plus ca ROMANIA sa se poata imprumuta mai ieftin

Sursa foto: adevarul.ro