PONTA: ALBANIA ar putea beneficia de surplusul de energie al ROMANIEI

Premierul VICTOR PONTA a declarat vineri, la finalul convorbirilor cu omologul sau albanez, EDI RAMA, ca in cadrul intrevederii s-a discutat despre o posibilitate de “COLABORARE CONCRETA” in domeniul energiei, astfel incat ALBANIA sa poata beneficia de surplusul de energie produs de tara noastra.

“Am discutat despre o posibila colaborare concreta in domeniul energiei. Romania are un surplus de energie de care Albania poate beneficia in masura in care gasim solutia contractuala. Biroul Comercial pe care tocmai l-am redeschis la Tirana va avea si aceasta sarcina de a intensifica relatiile economice”, a precizat VICTOR PONTA, intr-o declaratie de presa comuna cu premierul albanez.

CITESTE SI: VICTOR PONTA l-a primit cu onoruri militare pe premierul albanez EDI RAMA 

VICTOR PONTA a mentionat, totodata, semnarea acordului privind colaborarea in domeniul protectiei sociale, dar si faptul ca “ministrii de resort din cele doua tari vor prezenta celor doua guverne propuneri pentru imbunatatirea relatiilor in domeniul Educatiei si in domeniul relatiilor culturale si al bunurilor culturale comune”.

“ROMANIA isi doreste sa joace in continuare un rol regional important, sa-si continue relatiile foarte bune atat cu tarile care sunt deja membre UE, dar si cu toate tarile care merg pe directia integrarii europene. Asa cum integrarea Albaniei in NATO a reprezentat un sprijin important pentru intreaga regiune, integrarea tuturor tarilor din vestul Balcanilor in Uniunea Europeana va reprezenta un mare sprijin si avantaj pentru Romania”, a adaugat VICTOR PONTA.

Sursa foto: gov.ro