Ponta: Am ales, vreau USL, insa voi face un alt guvern daca Antonescu isi retrage ministrii

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta a declarat ca a ales deja sa pastreze USL, pentru care a acceptat sa faca “mai multi pasi inapoi” pentru pastrarea USL, precum renuntarea la ideea ca PC sa detina un post de vicepremier, insa a tinut sa precizeze ca va forma un alt guvern doar daca liderul PNL Crin Antonescu isi va retrage ministrii din Guvern.

Ponta a explicat ca a ales deja ce anume va face, dar a reluat mesajul transmis si anterior, si anume ca este dispus sa inainteze si astazi propunerile de ministri liberali si sa pastreze Guvernul in forma USL, daca si Antonescu este de acord.

Totodata, Victor Ponta a declarat ca a discutat la telefon cu presedintele Traian Basescu si ca acesta i-a transmis ca asteapta “stabilitate”, fapt cu care si el este de acord, si a precizat ca nu va demisiona din postul de prim-ministru daca liberalii se retrag de la guvernare.

La Palatul Victoria are loc o intalnire intre premierul Victor Ponta si oficialul american Duane C. Butcher, insarcinatul cu afaceri al Misiunii Diplomatice in Romania.

Vezi aici declaratia integrala facuta de liderul PNL, Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca Victor Ponta mai are o sansa sa aleaga, pana luni, daca va inlocui guvernul USL, votat de romani, cu un guvern USD.

“USD, PSD, domnul Ponta au inventat tot felul de formule si pretexte pentru a nu-l accepta pe domnul Iohannis ca vicepremier. Constatam ca asa cum a creat un USD care sa substituie treptat USL, domnul Ponta astazi construieste un guvern USD care sa inlocuiasca guvernul USL. Ne pune in fata alternativei de a accepta sa devenim un fel de membru ascuns sau anexa a USD. Nu avem niciun fel de motiv sa acceptam transformarea fortata a USL, alianta cu care am castigat votul cetatenilor, intr-o constructie PSD-ista, care nu mai pastreaza din USL decat doua litere pentru inselarea alegatorilor. Am facut si mai facem pe ultimii metri tot efortul pentru ca USL sa mearga mai departe”.