MELESCANU a fost validat de BASESCU si va depune juramantul de investitura la ora 17.30. Reactia fostului sef SIE

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca a luat la cunostinta de demisia lui Titus Corlatean din functia de ministru al Afacerilor Externe, precizand ca va face declaratii pe acest subiect la Palatul Victoria.

UPDATE 16.00: Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire al lui Teodor Melescanu in functia de ministru de Externe. Melescanu va depune juramantul de investitura la ora 17.30 la palatul Cotroceni, tot atunci seful statului urmand sa sustina o declaratie de presa.

UPDATE 14.35: ”Am avut o discutie si am spus ca daca e vorba despre alegerile din Diaspora voi face tot ce imi sta in putinta ca toti romanii sa voteze. Nu vrem ziduri între romanii din tara si cei din strainatate. Dupa ce Traian Basescu accepta numirea mea, pot sa spun mai multe despre ceea ce voi face. Prima discutie, daca voi fi numit, o voi avea la BEC, cu ceva concret, sa vedem ce putem face pentru a nu crea un motiv de invalidare a alegerilor”, a declarat Teodor Melescanu intr-o interventie la postul de televiziune Antena 3.

UPDATE 14.10: VICTOR PONTA a anuntat ca a acceptat DEMISIA lui TITUS CORLATEAN si a anuntat ca propunerea Guvernului pentru inlocuirea acestuia este TEODOR MELESCANU, fostul director al SIE.

“Am transmis deja propunerea noastra catre Presedintie si asteptam ca Traian Basescu sa o accepte cat mai rapid pentru ca domnul Teodor Melescanu sa isi intre cat mai rapid in atributii si sa isi inceapa treaba”, a declarat Victor Ponta.

Interesant este faptul ca Teodor  Melescanu, fostul sef al SIE plecat pentru a candida din postura de independent la alegerile prezidentiale, a castigat 1,09% din voturi in primul tur al cursei pentru Cotroceni. Ulterior, fostul director SIE  si-a anuntat sprijinul pentru candidatul Victor Ponta, in schimb premierul Ponta a anuntat ca il va numi pe Melescanu in functia de consilier prezidential pentru securitate.

Nu trebuie uitat nici faptul ca Teodor  Melescanu si  Victor Ponta au promovat in 2013 o HG care secretizeaza identitatea fostilor agenti ai SIE, astfel incit a devenit imposibil de aflat daca Victor Ponta a fost sau nu ofiter acoperit al SIE in timp ce era si procuror, asa cum a spus presedintele Traian Basescu.

“Politica nu se face la Cultura”, a adaugat premierul, prezent la inaugurarea cladirii renovate a Teatrului National din Bucuresti. Primul ministru a adaugat ca va sustine o declaratie de presa, luni, la sediul Guvernului de la Palatul Victoria de la ora 14.00.

CITESTE SI: TITUS CORLATEAN a DEMISIONAT! Cine ii va lua locul. UPDATE 

Sursa foto: gov.ro