PONTA amana cu un an DEMITEREA profesorilor din universitati FARA DOCTORAT

Premierul VICTOR PONTA a anuntat la inceputul sedintei de guvern ca astazi VA AMANA CU UN AN termenul prevazut de legea educatiei din 2011, prin care CADRELE DIDACTICE DIN INVATAMANTUL UNIVERSITAR erau obligate sa obtina titlul de DOCTOR. “Amanam cu un an acea prevedere din legea educatiei ca de maine dam afara 3.000 de cadre didatice din universitati”, a spus Ponta.

“Astazi rezolvam cateva dintre probleme, ca asta e treaba guvernului, sa rezolve si probleme pe care nu le-am provocat noi. In primul rand, domnul ministru Cimpeanu [ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu – n.red.], amanam cu un an acea prevedere, altfel bine-intentionata, dar nerealista, ca de maine dam afara 3.000 de cadre didatice din universitati. Legea din 2011 din pacate n-a fost realista, inteleg ca toti rectorii v-au cerut acest lucru si indreptam pe cat putem”, a declarat Victor Ponta, la inceputul sedintei de guvern de astazi, 30 septembrie 2015.

CITESTE SI: SORIN CIMPEANU: APROAPE 3.000 DE CADRE DIDACTICE UNIVERSITARE VOR PARASI SISTEMUL. NU AU TITLU DE DOCTOR

Declaratia premierului vine la 3 zile dupa ce ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat la Arad la deschiderea anului universitar ca in sedinta de miercuri, 30 septembrie, a Guvernului va adopta o noua prorogare, pana la data de 30 octombrie 2016, a termenului pana la care cadrele didactice din invatamantul universitar erau obligate sa obtina titlul de doctor sau sa paraseasca sistemul, dupa cum a relatat Agerpres.

Sursa foto: Cotidianul