PONTA ameninta: “Daca e nevoie de mine in PSD, raman! Daca nu, poate e nevoie in alta parte”

VICTOR PONTA a vorbit pentru prima oara, sambata seara, la postul Romania TV, despre o posibila plecare din PSD. Fostul premier a vorbit si despre aparentul conflict cu presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea, despre alegerile parlamentare din decembrie, despre care spune ca ar putea fi fraudate si despre cei care incearca sa puna mana pe fraiele tarii.

VICTOR PONTA spune ca nu vede un conflict de interese in faptul ca a sprijinit PRU din postura de membru PSD, asa cum a facut si cu ALDE. Mai mult, VICTOR PONTA spune ca nu vrea sa plece din PSD daca este in continuare dorit acolo. „Nu o sa fiu presedintele la PRU, cum nu vreau sa fiu nici presedinte PSD. Un presedinte de partid nu trebuie sa mearga o data pe luna la Inalta Curte cu partidul dupa el. Daca e nevoie de mine in PSD, o sa raman in PSD. Daca nu e nevoie de mine, o sa vad ce o sa fac. Depinde doar de conducerea PSD. Eu astept doar sa mi se spuna unde e nevoie de mine”, a precizat VICTOR PONTA.

Fostul premier l-a „intepat” inca o data pe Dragnea pentru ca i-a promis functia de presedinte al Camerei Deputatilor, dupa care s-a razgandit si spune ca nu mai are nevoie de nicio functie. „Mi-a ajuns experienta de la Camera Deputatilor. Nu sunt suparat, ca in politica nu merge cu suparari. Nu am inteles”, a punctat VICTOR PONTA.

VICTOR PONTA a mai vorbit despre PRU ca despre un partid care vrea sa atraga voturile unor cetateni care, din diverse motive, nu mai vor sa voteze cu PSD: „PRU poate fi proiect de succes, de peste 5%, dar nu luand electorat de la PSD, ci reprezentand un electorat care nu mai vrea PSD si se simte reprezentat de un mesaj national, care sa nu fie constrans. Cand esti PSD 40%, nu ai voie sa fluieri in biserica. Trebuie sa aiba grija sa nu cada in extremism, pentru ca limita este foarte subtire si delicata”.

Cat despre acuzatiile formulate de Dragnea, ca PRU ar fi un partid apropiat de Moscova, si despre acuzatiile formulate de B0gdan Diaconu, ca Dragnea ar avea legaturi cu spionajul rusesc, Ponta a comentat categoric: „Povestea asta cu Rusia, din ambele parti… daca taceau amandoi era mult mai bine. Nici Dragnea nu e spion rus, nici Diaconu. Mai bine sa uitam de subiectul asta si sa vorbim de lucruri serioase”.

CITESTE SI: GIGI de la PIPERA il apara “FOTBALISTIC” pe “NATIONALISTUL” PONTA

VICTOR PONTA, despre strategia lui Ciolos si a celor care il sustin

Fostul premier spune ca exista riscul ca alegerile parlamentare din decembrie sa fie fraudate si vede in ordonanta de urgenta adoptata de guvern privind suplimentarea sectiilor de votare din strainatate o pregatire a terenului in acest sens. „Ce se intampla la MAI inainte de alegeri e important. Ciolos e clar ca doreste si face ce poate sa ramana premier si dupa alegeri chiar daca nu candideaza, suntem singura tara in care poti sa castgi fara sa participi”, a spus VICTOR PONTA.

Fostul lider PSD sustine ca ministrii numiti in guvernul Ciolos dupa noiembrie 2015 sunt „oameni din zona Soros-Macovei, oameni cu idei fixe si extremiste cu dorinte politice, care au zis ca sunt societate civila si au dorit putere politica”. „S-a adoptat ordonanta pe votul din diaspora. Sunt de acord sa se voteze nimeni-nu-a-inteles cum. Nimeni nu va avea control, dar sa vedem cine va fi la MAI. Toate au ca scop un scor mic pentru partidele care nu il sustin pe Ciolos si mare pentru cei care il sustin”.

Referitor la fixarea datei de 11 decembrie pentru alegerile parlamentare, VICTOR PONTA spune ca are ca scop oferirea unei perioade mai lungi de timp pentru ca „Ciolos si ministrii si USR sa se organizeze”. „Ceea ce e mai grav e ca, avand alegeri in 11 decembrie, cu siguranta nu avem anul asta bugetul pe 2017. Si atunci vei avea doar doua variante: sa te certi cu FMI si CE ca ai deficit peste 3% – ceea ce Ciolos si Iohannis nu vor face niciodata, ei mai bine se cearta cu romanii decat cu nemtii -, sau sa faci ca Basescu in 2010, sa tai sau sa maresti TVA. De aceea Ciolos are interesul ca noul buget sa fie votat dupa alegeri. Tineti minte 2009? Si Geoana, si Basescu spuneau ca o sa fie bune. A venit 2010 si a cazut tot”.

„Mai exista varianta sa taie de la cheltuieli. De la investitii nu mai ai, deci taie pensii si salarii. Sau cresc veniturile marind TVA. De aia nu vrea Ciolos sa fie alegeri devreme, ca atunci oamenii chiar vor iesi in strada”, a comentat VICTOR PONTA.

Sursa foto: realitatea