PONTA: Anul viitor, din UNGARIA si pana dincolo de SIBIU se va merge pe AUTOSTRADA

Premierul VICTOR PONTA a afirmat, sambata, la deschiderea oficiala a Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II – Csanadpalota si realizarea conexiunii intre autostrazile A1 si M43 – Ungaria, ca anul viitor se va putea circula pe autostrada “din Ungaria si pana dincolo de Sibiu”.

“Va confirm ca anul acesta se dau in folosinta loturile pana la Lugoj si lotul 1 dupa Lugoj, iar anul viitor, cum va spunea si domnul ministru, din Ungaria si pana dincolo de Sibiu se va merge pe autostrada”, a aratat PONTA.

El a precizat si ca “bucata cea mai grea si mai importanta — Sibiu-Pitesti — a fost aprobata ieri (n.r. — vineri)”, aceasta fiind “pe primul loc in proiectele de infrastructura rutiera finantate de Comisia Europeana”.

CITESTE SI: Punctul de Trecere a FRONTIEREI NADLAC II, deschis TRAFICULUI INTERNATIONAL

Premierul VICTOR PONTA a adaugat ca “s-au finalizat si contestatiile si, practic, s-a inceputul lucru la studiul de fezabilitate si proiect tehnic”.

Intrebat despre numirea unui nou ministru al Transporturilor, seful Guvernului a precizat ca “propunerea este facuta de trei saptamani” si s-a declarat convins ca presedintele “se va pronunta in perioada urmatoare”.

VICTOR PONTA a refuzat sa raspunda la alte intrebari ale jurnalistilor prezenti, spunand ca nu doreste sa vobeasca decat despre autostrazi, restul subiectelor urmand sa le discute incepand de luni incolo.

CITESTE SI: Comisarul european CORINA CRETU a vorbit despre Programul Operational Infrastructura Mare

“O sa va dezamagesc foarte tare, dar avand in vedere ca ieri nu s-a vorbit deloc in presa despre 12 miliarde de euro primiti de Romania, s-a vorbit despre altceva, pentru ca eu am vorbit de altceva, azi, nu mai fac greseala aceasta si vorbesc doar despre infrastructura, ca sa fiti obligati, de vrut-de nevrut, sa vorbiti despre ce e important, si anume despre autostrazile din tara asta, dupa care, de luni, ne intoarcem la problemele politice”, a spus VICTOR PONTA.

Vineri, la Palatul Victoria, a avut loc evenimentul de semnare a Deciziei de Aprobare a Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

“Nu se intampla chiar in fiecare zi un lucru important, dar astazi chiar este un lucru important, si anume lansarea in mod oficial a Programului Operational pentru Infrastructura Mare, care include si faimosul Master Plan de Transport, mai cunoscut in Romania decat orice altceva. (…) Sunt 12 miliarde de euro, insemnand 9,5 miliarde fonduri nerambursabile si 2,5 fonduri de la buget”, a declarat VICTOR PONTA, la evenimentul de vineri de la Guvern, la care au mai participat comisarul european pentru politica regionala, CORINA CRETU, si ministrul Fondurilor Europene, MARIUS NICA.

 Sursa foto www.gandul.info