PONTA anunta ca Romania va implementa decizia CONSILIULUI JAI. Ce spune despre TURCIA si IORDANIA

Premierul VICTOR PONTA a declarat luni, in fata Parlamentului, ca Romania VA IMPLEMENTA DECIZIA CONSILIULUI JAI privind COTELE OBLIGATORII de REFUGIATI si lauda in acelasi timp eforturile depuse de TURCIA si IORDANIA in gestionarea CRIZEI REFUGIATILOR.

“Vom implementa decizia recenta a Consiliului JAI. Respectam deciziile UE si cred ca pozitia Romaniei trebuie sa fie de solidaritate”, a spus Victor Ponta, adaugand ca Romania a pregatit doua tabere pentru refugiati, “la Lunga si la Moravita, fiecare avand capacitatea de cazare de cate 500 de persoane, insa nu a fost nevoie sa le folosim”.

CITESTE SI: PONTA: NU EXISTA O PRESIUNE MIGRATIONISTA ASUPRA ROMANIEI

Ponta spune ca a vizitat, in cursul vizitei de duminica din IORDANIA, o tabara de refugiati. “Aceasta tara mica a primit pana in acest moment 1,4 milioane de refugiati si resursele pe care le aloca sunt evident insuficiente in lipsa sprijinului international. TURCIA a primit deja 2,2 milioane de refugiati”.

Primul ministru saluta “discutiile care au loc astazi la Bruxelles” si considera ca “E mult mai usor sa sprijinim eforturile acestor tari decat sa construim ziduri, garduri. Din punctul de vedere al Romaniei, solutia este combaterea terorismului in Siria si sprijinul pentru reconstructia Siriei. Interventia Rusiei in Siria nu este de natura sa solutioneze conflictul, ci doar sa il agraveze.”

Sursa foto: Realitatea