PONTA anunta INCASARILE ANAF pe luna IUNIE, prima cu TVA la ALIMENTE de 9%

Premierul VICTOR PONTA spune ca, din date preliminare pe care le-a primit de la ANAF, INCASARILE DIN TVA operatiuni interne pentru luna IUNIE 2015 au fost de 5,067 miliarde de lei, el adaugand ca, desi se previziona de catre diversi “analisti” ca va exista un impact negativ important la buget, incasarile sunt cu 60 milioane de lei IN PLUS fata de aceeasi luna din 2014, noteaza Agerpres.

“O cifra de ultima ora foarte importanta — am primit de la ANAF DATELE PRELIMINARE privind INCASARILE DIN TVA operatiuni interne pentru luna iunie 2015 — 5,067 miliarde RON! Este prima luna in care TVA la alimente si servicii alimentare A SCAZUT DRASTIC de la 24 la 9%. Desi se previziona de diversi ‘analisti’ ca vom avea un IMPACT NEGATIV important la buget, incasarile sunt cu 60 milioane de RON in plus fata de aceeasi luna din 2014! (5 miliarde RON). Pe primele sase luni din 2015 incasarile bugetare din CAS (reduse cu 5% de la 1 octombrie 2014) sunt mai mari decat in primele sase luni din 2014!”, a scris premierul, joi, pe Facebook.

CITESTE SI: PONTA: O sa incepem sa aplicam MASURILE FISCALE fie prin OUG, fie prin ASUMAREA RASPUNDERII

Ponta adauga si o concluzie “bazata pe DATELE CONCRETE, nu pe ‘opinii’ din burta”: “cu taxe mai mici si ANAF mai eficient avem DEZVOLTARE ECONOMICA COMPETITIVA, locuri de munca si preturi mai mici! Sunt convins ca Parlamentul la sesiunea extraordinara din august va sprijini aceste obiective!”.

Sursa foto: antena3