Contractul de privatizare a CFR Marfa a fost aprobat de Guvern. UPDATE

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca a adoptat Hotararea de Guvern privind contractul de privatizare a CFR Marfa, care mai apoi va fi transmisa catre CSAT pentru a fi avizata.

“Am adoptat Hotararea de Guvern pentru aprobarea contractului de vanzare-cumparare, (…) in continuarea procesului care urmeaza sa fie finalizat in termen de 60 de zile de la data emiterii hotararii. Pentru declansarea emiterii deciziei de privatizare a fost un angajament al guvernului in fata FMI inainte de a fi guvernul pe care il conduc”, a declarat premierul Victor Ponta.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) urmeaza a decide daca da sau nu unda verde Hotararii de Guvern privind contractul de privatizare al CFR Marfa.

“Hotararea o vom trasmite catre CSAT pentru aviz. Daca sunt lucruri de natura sa afecteze grav procesul de privatizare, CSAT, condus de presedinte, este insitutia in care aceste elemente, pe care noi nu le cunoastem, pot fi ridicate. Daca nu, mergem mai departe cu privatizarea”, a spus Ponta.

Hotararea de Guvern privind privatizarea CFR Marfa are toate avizele, mai putin cel al Ministerului Justitiei, a precizat premierul, care a adaugat ca la aceasta institutie a fost trimisa o copie si nu originalul.