Ponta ar face tandem cu Tariceanu la Presedintie

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca il vede pe fostul presedinte PNL Calin Popescu Tariceanu drept un candidat puternic la Presedintie, mentionand ca ar putea face cu acesta un tandem, la fel cum ar putea face un tandem cu Crin Antonescu.

intrebat ce formula ia in calcul, in contextul in care Tariceanu a anuntat ca isi face partid si ca va candida la Presedintie, Ponta a raspuns: “Formula pe care o iau in calcul, proiectul de succes este refacerea USL, cu un candidat unic la prezindentiale, si atata vreme cat functia de premier este a PSD, sustinem un candidat liberal”.

Intrebat cum il vede ca si candidat la Presedintie pe Tariceanu, Ponta a spus, la Antena 3, ca il vede ca pe un candidat puternic. Intrebat daca ar face un tandem cu Tariceanu, Ponta a raspuns: “As face tandem cu domnul Tariceanu, asa cum as face tandem si cu domnul Antonescu”.

El i-a enumerat pe candidatii care ar putea beneficia de increderea alegatorilor, care in opinia sa sunt Raed Arafat, Mugur Isarescu, Sorin Oprescu, Crin Antonescu, Victor Ponta.

Vezi aici ce planuri politice are Tariceanu

Ponta a mai spus ca Antonescu a cazut intr-o capcana a lui Traian Basescu, dar nu este târziu sa iasa din aceasta. Potrivit lui Ponta, USL este “grav ranita”, dar nu a murit.

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri seara, ca USL trebuie sa continue, ca va anunta joi infiintarea unei noi formatiuni liberale si ca este interesat sa candideze la Presedintie, fiind convins ca il va invinge la prezidentiale pe Crin Antonescu.

“Nu ma intereseaza nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de presedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios sa-mi doresc mai putin. Poate imi doresc mai mult”, a spus Tariceanu.

Intrebat de moderator daca “mai mult” insemana sa fie presedinte al României, Tariceanua raspuns: “Da”.

Intrebat daca USD ii prezinta varianta de a-i sustine candidatura la prezidentiale si daca este interesat de aceasta ipoteza de lucru, Tariceanu a raspuns: “Da, va spun ca da”.

Intrebat daca raspunsul sau categoric este afirmativ, Tariceanu a reconfirmat: “Da”. Tariceanu a spus ca joi va anunta infiintarea unei noi formatiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.