PONTA, atac fara precedent la adresa Ungariei: Ce facem daca militarii maghiari se apuca si trag sau ucid niste copii, niste femei?

Premierul VICTOR PONTA sustine ca anumiti lideri maghiari trebuie tinuti inchisi si se teme ca militarii unguri ar putea deschide focul impotriva refugiatilor.

“Unii oficiali maghiari ar trebui sa-i tinem dupa gard, sa nu se mai plimbe prin Transilvania sau in Europa si sa spuna lucruri ciudate. Pot sa fie, printre refugiati, si teroristi. Ungaria, prin faptul ca ridica un gard si arunca problema in Romania, Serbia, Austria, se scoate din Europa.

Noi suntem mai europeni decat ei. Eu ma gandesc cu groaza la un singur lucru care e posibil: ce facem daca militarii maghiari se apuca si trag sau ucid niste copii, niste femei?”, s-a intrebat, retoric,VICTOR PONTA la Antena 3.
 
CITESTE SI: PONTA, catre ministrul ungar de externe: Oficialii unguri, o RUSINE pentru cultura si valorile UE

Premierul a precizat ca “Romania are, in partea de est, un conflict mult mai grav, in Ucraina”.

“In Moldova sunt tulburari si probleme foarte mari. Ideea ca cineva pune un zid cu caini si cu militari nu va rezolva problema, sperand sa o arunce la romani, la sarbi sau la austrieci. Facem si noi un zid, face si Austria un zid, ce am rezolvat?”, a continuat seful Guvernului.

CITESTE SI: Ministrul ungar de externe, ATAC DUR la adresa lui PONTA: Sa inceteze minciunile la adresa Ungariei

PONTA si-a expus pozitia si pe Facebook.

El a scris ca nu doreste sa raspunda la provocarile oficialilor ungari, “o rusine pentru cultura si valorile Uniunii Europene.

Sursa foto b1