Ponta ataca dur CCR: Evaziunea fiscala este sprijinita si de Curtea Constitutionala

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca evaziunea fiscala produsa de firmele care nu platesc taxe la stat este sustinuta si de Curtea Constitutionala, cu referire la decizia de neconstitutionalitate data de CCR pe Legea insolventei.

“Cand vad companii serioase cum este Coca-Cola ca platesc taxe cu care compensam faptul ca alte firme nu platesc taxe si se ocupa cu evaziunea fiscala, evaziune care vad ca acum e sprijinita si de Curtea Constitutionala, care nu ne lasa sa combatem evaziunea fiscla, cu atat mai mult apreciez companiile serioase care platesc taxe”, a spus Ponta, prezent la fabrica Coca-Cola din Ploiesti, la inaugurarea unei noi linii de productie.

Ponta a mai afirmat ca actuala lege a insolventei “incurajeaza companiile sa nu plateasca taxe”, fiind “o lege proasta”, motiv pentru care s-a declarat hotarat sa o schimbe pentru a sprijini companiile “serioase” sa investeasca, sa plateasca si sa fie “actorii corecti” in economia romaneaasca.

El a mai spus ca, anual, compania la care s-a aflat astazi in vizita plateste in Romania taxe si impozite in cuantum de aproximativ 200 de milioane de euro.