Ponta: ATACUL lui Basescu impotriva premierului moldovean e un gest IRESPONSABIL

Prim-ministrul VICTOR PONTA a declarat, duminica seara, ca ATACUL presedintelui TRAIAN BASESCU impotriva premierului moldovean Iurie Leanca este un “gest extrem de IRESPONSABIL” si un “semnal foarte urat pentru cei din Republica Moldova”.

“Cred ca e un gest extrem de IRESPONSABIL. Daca Elena Udrea spunea chestia asta, n-o baga nimeni in seama. TRAIAN BASESCU inca 55 de zile este presedinte al Romaniei. Sa-l ATACI pe prim-ministrul Moldovei, exact tara de care suntem cel mai apropiati si care e cea mai importanta pentru noi, doar pentru ca n-o sustine pe doamna Udrea si ma sustine pe mine, este un gest de mare IRESPONSABILITATE si un semnal foarte urat pe care il transmitem celor din Moldova.

Citeste si: BASESCU: IURIE LEANCA A FOST IN AMBASADA URSS LA BUCURESTI

Daca domnul Leanca, prim-ministrul Moldovei, ar fi fost la lansarea Elenei Udrea, va dati seama ca domnul BASESCU zicea ca e un prim-ministru extraordinar”, a afirmat PONTA intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Premierul a adaugat ca guvernul lui Iurie Leanca este considerat in Europa si in SUA drept cel mai proeuropean guvern pe care l-a avut Moldova.

“Guvernul condus de Iurie Leanca este guvernul apreciat de catre Germania, de catre SUA, de catre Comisia Europeana ca fiind cel mai proeuropean guvern pe care l-a avut Moldova si este guvernul care a semnat acordul de asociere cu Uniunea Europeana, la Vilnius.

Daca noi ne apucam pentru niste considerente meschine de doi bani (…) sa-l atacam pe prim-ministrul Moldovei alaturi de care domnul Basescu a semnat si alaturi de 28 de sefi de guverne Acordul de Asociere al Moldovei la UE, cred ca e un semn foarte urat si cu totul si cu totul condamnabil pentru o persoana care ocupa functia de presedinte”, a spus premierul.

Citeste si: PONTA, IN REP. MOLDOVA: SPRIJINUL PENTRU CULTURA ESTE ESENTIAL PENTRU PASTRAREA IDENTITATII NATIONALE

Presedintele TRAIAN BASESCU a afirmat ca premierul moldovean a fost pana in octombrie 1989 in Ambasada Uniunii Sovietice la Bucuresti si a apreciat ca de aceea VICTOR PONTA si Iurie Leanca sunt “atat de uniti in ganduri si in simtiri”.