PONTA: Avem deja 1.500 de refugiati. Nu exista date oficiale de la UE catre Guvern privind imigrantii

 In acest contextul in care PNL a lansat luni ideea de a se face o discutie privind eventuale criterii de selectie a refugiatilor, unul dintre aceastea putand fi religia, premierul PONTA a declarat ca asta e “o prostie” si “o apucatura medievala”.

In acelasi timip, seful Executivului a precizat ca Romania nu poate primi mai mult de 1.700 de imigranti, subliniind faptul ca 1.500 de locuri sunt deja ocupate.

“Noua ne placea cand erau tratati romanii in alte parti, in Franta, in Anglia sau in alte parti urat? <<Ce tie nu iti place, altuia nu ii face>> . 

CITESTE SI: PONTA: Tarile care ne cer sa fim solidari in problema refugiatilor ne-au AMANAT cu aderarea la Schengen

Am discutat si cu GABRIEL OPREA. Vom prezenta in CSAT si inainte, cu presedintele Romaniei, situatia adevarata a imigrantilor. UE nu a avut niciun fel de comunicare oficiala cu Guvernul Romaniei pe tema imigrantilor”, a spus VICTOR PONTA.

Privind cota imigrantilor, premierul a declarat ca Romania are o capacitate maxima de 1.700, dar avem deja spre 1.500 in centrele din tara.

CITESTE SI: UE va repartiza o COTA DE IMIGRANTI ROMANIEI mai mare decat a anuntat PONTA

Totodata, premierul consideraca “Romania este o parte important a Europei si trebuie sa avem o pozitie privind refugiatii, nu sa ne luam dupa altii. Trebuie sa ne gandim la binele tarii”, a mai declarat PONTA.

Sursa foto b1