Ponta: Banca Nationala a spus de o mie de ori ca avem destul aur, noua nu aurul ne lipseste!

Premierul Victor Ponta l-a contrazis pe presedintele Traian Basescu, care a declarat, luni seara, ca aurul care s-ar putea extrage de la Rosia Montana ar putea ramane in tara daca Banca Nationala a Romaniei l-ar cumpara. In replica, Ponta a spus ca Basescu minte deoarece tara are nevoie in primul rand de investitii si locuri de munca.

“Minte presedintele tarii spunand ca trebuie sa tinem aurul in tara. Foarte bine, sa-l tinem in tara. Problema e urmatoarea: Banca Nationala, prin vocea guvernatorului Isarescu a spus-o de o mie de ori: Avem destul aur, noua nu aurul ne lipseste. Noua ne lipsesc investitiile si locurile de munca”, a spus Ponta, la un post de televiziune

Desi este de parere ca proiectul actual se incadreaza in standardele de mediu din Europa, Ponta a subliniat ca un ministru nu ar fi putut lua decizia emiterii unui aviz de mediu intr-o chestiune atat de importanta.

“Avizul de mediu, conform legilor europene si romanesti, trebuia dat de 15 ani, oricand. (…) O decizie atat de importanta nu poate sa o ia un singur ministru. (…) Proiectul actual se incadreaza in toate standardele de mediu din Europa si atunci Parlamentul Romaniei trebuie sa spuna: “Da, se incadreaza, dar eu tot nu vreau sa facem aceasta exploatare””, a aratat Victor Ponta.