Ponta: Basescu a contestat propunerea de comisar european

Basescu acuza CNA ca protejeaza abuzurile unor trusturi de presa

Premierul Victor Ponta a declarat joi, in deschiderea sedintei de Guvern, ca presedintele Traian Basescu a contestat propunerea Romaniei pentru postul de comisar european, in persoana Corinei Cretu, afirmand ca tara noastra nu a obtinut portofoliul Dezvoltarii Regionale din cauza acestei contestatii.

Europarlamentarul PSD, Corina Cretu, ar urma sa devina comisar european pentru ajutor umanitar, in echipa condusa de Jean Claude Juncker, scrie Euractiv, informatie care vine in dezacord cu declaratiile lui Victor Ponta, care afirmase, miercuri, ca in urma unor negocieri lungi si complicate, Romania a obtinut portofoliul Dezvoltarii regionale, ”cel mai important portofoliu din CE” pentru tara noastra.

Citeste si: VICTOR PONTA: Am obtinut Dezvoltarea regionala, CEL MAI IMPORTANT PORTOFOLIU din CE pentru Romania

Presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a decis ca din cei doi candidati ai Romaniei pentru un post de comisar sa aiba discutii doar cu europarlamentarul PSD Corina Cretu, chiar daca prima optiune a Bucurestiului a fost pentru Dacian Ciolos, potrivit unui surse europene.

Purtatorul de cuvant al CE Natasha Bertaud a anuntat, miercuri, ca discutia dintre Jean-Claude Juncker si candidatul roman va avea loc joi.