Ponta: Basescu nu l-a gratiat pe Becali din ratiuni strict politice

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a reiterat ca, daca va fi presedinte, il va gratia pe Gica Popescu si a aratat ca sunt cazuri, precum George Becali, in care, pentru interesul societatii, ar trebui recuperat cat mai mult din prejudiciu decat mentinerea persoanei intr-un penitenciar supraaglomerat.

El a sustinut, a Romania TV, ca presedintele Traian Basescu a decis sa nu il gratieze pe Becali din ratiuni strict politice si fiindu-i frica de “talibanii construiti de macoveisti”. 

Presedintele Traian Basescu a decis, vineri, neacordarea gratierii individuale lui George Becali ca urmare a analizarii dosarului de gratiere a acestuia.

In luna februarie, presedintele Basescu a declarat ca Ministerul Justitiei, condus de “varul premierului”, Robert Cazanciuc, i-a trimis aviz negativ la cererea privind gratierea lui George Becali, seful statului amintind ca Victor Ponta spunea recent ca l-ar gratia pe fostul europarlamentar.

Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul “Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Finantatorul Stelei a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

In 4 martie, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv la inchisoare cu executare pe toti cei opt oameni din fotbal judecati in dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la sefia Federatiei Romane de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o luna si zece zile.

In favoarea gratierii lui Gica Popescu s-au pronuntat mai multe personalitati, dar si oameni politici, printre care Valeriu Zgonea, Crin Antonescu si premierul Victor Ponta, in nume personal, existand si o petitie on-line in acest sens.