PONTA: BASESCU trebuie sa indice Serviciul care a incalcat legea prin urmarirea Elenei Udrea

REACTIE INCREDIBILA, VICTOR PONTA, AUDIERE SORA PREMIER, ALEXANDRA HERTANU, IULIAN HERTANU, DOSAR DNA, VIZITA SPITAL MILITAR

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, ca Traian Basescu, in calitate de presedinte, trebuie sa indice clar care dintre serviciile de informatii a incalcat legea prin urmarirea Elenei Udrea, nu sa vorbeasca la modul general.

“Spre deosebire de Elena Udrea care poate sa puna ce vrea si sa mearga unde vrea – e o femeie libera… inca – Basescu este inca oficial presedinte in functie chiar daca nelegitim si nu poate sa vorbeasca ca Udrea, sa zica in general, trebuie sa spuna: Serviciul X a incalcat legea, ca urmarirea unei persoane care nu a incalcat in vreun fel legea este ilegal. Nu poti sa spui in general”, a afirmat Ponta.

CITESTE SI: Basescu: Serviciile secrete s-au implicat in campanie. Din 10 septembrie i-am avertizat pe Coldea si Predoiu sa nu se implice 

Intrebat daca ar fi reactionat in cazul in care el ar fi aparut alaturi de procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, la cumparaturi, Ponta a raspuns razand: “Daca as fi aparut alaturi de Nitu cumparandu-ne posete scumpe, cred ca era o problema grava”. Legat de faptul ca Elena Udrea acuza serviciile de informatii ca manipuleaza campania electorala si o saboteaza, Ponta a raspuns: “Na, cred ca de la 4 va lua 3 (la suta din voturi-n.r.)”

Fotografii cu Elena Udrea, sefa DIICOT, Alina Bica si cu fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, Anamaria Topoliceanu au fost difuzate joi, pe un blog intitulat “Joscenzura2014”, aceasta fiind, de altfel, unica postare de pe acest blog. De asemenea, pe blog au fost publicat si facturi din timpul sederii la Paris. Dupa ce presa a preluat imaginile, contul de pe wordpress.com a fost sters.

Consiliul Superior al Magistraturii analizeaza daca se impune sesizarea Inspectiei Judiciare, pentru verificari legate de fotografiile facute publice joi in care apar Elena Udrea si sefa DIICOT, Alina Bica, au declarat oficiali ai institutiei. Sefa DIICOT, Alina Bica, a cerut Consiliului sa faca, prin Inspectia Judiciara, verificari privind imaginile aparute pe internet in care apare alaturi de Elena Udrea, precizand ca nu comenteaza aspecte ce tin de viata privata, din timpul unui concediu de odihna.

Elena Udrea a declarat, joi, dupa publicarea unor fotografii cu ea, cu Alina Bica si cu fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, Anamaria Topoliceanu, la cumparaturi la Paris, ca este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizand ca va da in judecata hotelul care a furnizat notele de plata.

Udrea a spus ca fotografiile aparute sunt facute profesionist si ca este vorba despre o actiune de filaj. Ea a precizat ca vizita ei la Paris a fost in week endul de Valentine’s Day, in 2014, iar Alina Bica urma sa participe la o actiune la Haga, unde a si plecat ulterior cu trenul. Ea a mai acuzat faptul ca facturile referitoare la cazarea si masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, dupa intrarea ei in cursa prezidentiala. De asemenea, Udrea a anuntat ca va da in judecata hotelul.

CITESTE SI: SOC: ELENA UDREA la shopping cu SEFUL DIICOT prin PARIS. GALERIE FOTO 

Presedintele Traian Basescu a declarat, tot joi, referitor la fotografiile cu Elena Udrea la Paris, ca este o ”operatiune pe care serviciile, un serviciu romanesc si unul francez, si l-au facut intre ele” si a aratat ca acest lucru nu trebuie sa ramana asa. El a precizat, la postul B1 TV, ca va avea o discutie cu sefii serviciilor secrete, luni, dupa primul tur de scrutin si a precizat ca “sunt cativa oameni, din conducerea serviciilor, care neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul Serviciului, au sarit calul”.

Sursa foto: adevarul.ro