Ponta: Caderea ZIDULUI BERLINULUI a insemnat sfarsitul tiraniei comuniste

VICTOR PONTA raspunde AMENINTARILOR MAE rus: DA, suntem CONSTIENTI ca DECIZIILE noastre sunt cele mai BUNE

Premierul Victor Ponta aminteste, intr-o postare pe Facebook, ca se implinesc 25 de ani de la caderea ZIDULUI BERLINULUI, pe 9 noiembrie 1989, ‘eveniment care a insemnat sfarsitul TIRANIEI COMUNISTE’.

‘Se implinesc 25 de ani de la caderea ZIDULUI BERLINULUI, un eveniment care a insemnat, mai mult ca orice, sfarsitul TIRANIEI COMUNISTE. Zidul a fost un simbol, frontiera acelei ‘Cortine de Fier’ in spatele careia erau tinute tarile din estul dominat de URSS’, a spus Ponta.

Citeste si: GERMANIA MARCHEAZA 25 DE ANI DE LA CADEREA ZIDULUI BERLINULUI

De asemenea, aminteste premierul, caderea ZIDULUI BERLINULUI a precedat unirea celor doua Germanii.

“Caderea ZIDULUI BERLINULUI a precedat unificarea celor doua Germanii si a fost punctul zero pentru reunificarea Europei. Sa le cinstim astazi memoria celor care, in lumea comunista, au luptat cu multe sacrificii pentru libertate si democratie”, a mai spus candidatul aliantei electorale PSD-UNPR-PC la alegerile prezidentiale.

Germania marcheaza duminica in atmosfera de sarbatoare 25 de ani de la caderea ZIDULUI BERLINULUI.

Citeste si: VIDEO. GOOGLE MARCHEAZA 25 DE ANI DE LA CADEREA ZIDULUI BERLINULUI

La 9 noiembrie 1989, dupa mai multe saptamani de manifestatii ample ale est-germanilor care cereau mai multa libertate, regimul comunist a anuntat, suprinzator, ca cetatenii pot calatori liber in strainatate. Cateva ore mai tarziu, politistii de frontiera din Berlinul de Est, coplesiti de valul de oameni, au deschis Zidul.