Ponta: Candidatul PSD la prezidentiale nu va putea fi stabilit decat de Congres

Ponta, asaltat in Sectorul 2 de locatarii cu probleme din zona

Viitorul candidat sustinut de PSD la alegerile prezidentiale din toamna va fi desemnat de Congres, a declarat presedintele PSD, Victor Ponta, care a adaugat ca pana atunci vor putea fi anuntate numele celor care se vor lansa in cursa pentru Palatul Cotroceni.

Intrebat cum comenteaza declaratia presedintelui executiv al PSD Liviu Dragnea potrivit caruia candidatul sustinut de PSD va trebui anuntat pana la Congresul PSD din luna septembrie, Victor Ponta a raspuns: “Liviu Dragnea mi-e si prieten si sfatuitor, ne sfatuim si decidem impreuna. Candidatul la prezidentiale in mod statutar si legal nu poate fi stabilit decat de catre Congres. Congresul cu siguranta se va desfasura in septembrie. Pana atunci insa probabil ca oricand putem sa anuntam care cine suntem cei care eventual candidam”.

Citeste si: LIVIU DRAGNEA a dezvaluit ca PSD isi va stabili candidatul la PREZIDENTIALE in cateva saptamani

Ponta a adaugat ca a vorbit cu Mircea Geoana despre intentia acestuia de a candida la prezidentiale insa a precizat ca in interiorul partidului nu exista “un entuziasm deosebit” fata de aceasta candidatura.

“Am vorbit, sigur ca da (cu Mircea Geoana despre intentia sa de a candida-n.r.). (…) Mesajele din partid nu sunt foarte incurajatoare sau de un entuziasm deosebit, dar o sa decidem impreuna. Sa ajungem la Congres si decidem impreuna”, a afirmat Ponta la Palatul Parlamentului.

Reamintim ca presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca anuntul privind candidatul PSD la functia de presedinte al Romaniei trebuie facut cat mai repede.

Citeste si: FUNERIU candideaza la SEFIA PMP. ANUNT facut pe internet 

‘Eu nu cred ca putem lasa sa treaca vara pana sa stabilim in PSD cine il sustine (n.r. pe candidat). Congresul sigur ca va formaliza candidatul, dar un anunt poate fi facut si intr-o alta structura de conducere statutara. si poate sa valideze candidatura, poate sa aprobe candidatura. Da, pentru ca si organizatiile noastre au nevoie de un reper pentru alegerile prezidentiale, pentru ca altfel se uita la alti colegi care se auto-trec pe tot felul de liste si nu as vrea sa apara o confuzie in partid’, a sustinut Dragnea la Palatul Parlamentului.