PONTA: Cei CINSTITI si CORECTI vor beneficia de FACILITATEA FISCALA privind SCUTIREA DE PENALITATI

Premierul VICTOR PONTA a declarat miercuri ca cei CINSTITI si CORECTI vor beneficia de FACILITATEA FISCALA privind SCUTIREA DE PENALITATI, ca urmare a actului normativ care va fi adoptat de Executiv.

“Cei cinstiti si corecti vor beneficia. Cei care oricum nu platesc taxe si impozite de ani de zile nu vor plati nici in continuare. Sper cu exceptiile de rigoare (…) ceilalti sa mearga in faliment, pentru ca cei care nu platesc inseamna ca NU AU DREPTUL SA RAMANA PE PIATA”, a spus Ponta, in debutul sedintei de Guvern.

El a explicat ca FACILITATEA FISCALA va fi “pentru cei care isi platesc in totalitate, pana la ultimul leu, datoriile la stat, platesc la zi obligatiile pana in martie”.

CITESTE SI: VESTE BOMBA: COMPANIILE CU DATORII LA STAT VOR BENEFICIA DE AMNISTIE FISCALA

“Atunci, nu le mai luam acele penalitati in plus, categoric, ca orice penalitate cu care ii duceam in insolventa la faliment si nu mai plateau nimic. Nu scutim de niciun leu. Cei care au platit nu pierd nimic, dimpotriva castiga faptul ca nu platesc dobanzi si celelalte lucruri. Cei care au nevoie de un sprijin si platesc absolut tot pana la ultimul leu pe aceia ii ajutam. Cei care nu platesc la zi sau nu platesc datoria integral nu beneficiaza. Nu este o amnistie in niciun caz, nu stiu de ce se foloseste termenul de amnistie, este profund incorect si tehnic, si gramatical, ca nu amnistiem pe nimeni, ci pur si simplu daca isi plateste datoria pana la ultimul leut nu-i mai luam penalitatea, ii luam doar o parte din dobanda asa cum este normal”, a aratat Ponta.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca Guvernul va aproba, in sedinta de miercuri, ordonanta referitoare la amnistia fiscala pentru persoane fizice si juridice. Potrivit proiectului, contribuabilii cu datorii la stat la 30 septembrie 2015 vor putea beneficia de stergerea penalitatilor de intarziere la plata daca indeplinesc cumulativ mai multe conditii, una dintre acestea fiind achitarea restantelor pana in martie 2016.

Sursa foto: paginadebanci