Ponta: Cei propusi spre decorare au opinii anti-romanesti, chiar fasciste

Un nou scandal intre premier si presedinte: Cine va nominaliza comisarul european din partea Romaniei

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, ca reactie la sesizarea depusa de presedintele Traian Basescu la CCR fata de refuzul de a contrasemna decretele de decorare ale unor personalitati culturale, ca persoanele propuse “au exprimat opinii anti-romanesti, chiar fasciste”.

“Am rezerve fata de cei propusi spre decorare. Erau persoane care au exprimat opinii anti-romanesti, chiar fasciste”, a spus primul-ministru.

Victor Ponta a facut referire la Mircea Mihaies, afirmand ca este un “fascist batran” si a explicat ca nu poate contrasemna decorarea unor indivizi care au gestionat gresit banii publici si au opinii fasciste.

Citeste si: Basescu l-a reclamat la CCR pe Ponta pentru ca a refuzat sa contrasemneze unele decrete de decorare

“Daca va uitati la domnul Mihaies, dansul e un fascist batran, ori eu nu pot sa contrasemnez decorarea unor indivizi care au gestionat gresit banii publici si au opinii fasciste”, a mai spus Ponta.

“Daca domnul Basescu vrea sa o faca, sa-si puna el semnatura”, a completat premierul.

Reamintim ca presedintele Traian Basescu l-a reclamat, miercuri, pe premierul Victor Ponta la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), sesizarea facand referire la refuzul premierului de a semna decretele unor decoratii. Sesizarea va fi dezbatuta de CCR in data de 21 mai.

Foto: Realitatea