PONTA: CERCETAREA MEDICALA ROMANEASCA a fost si pentru multi romani este un MOTIV de MANDRIE

Cercetarea medicala romaneasca a fost si pentru multi romani este un motiv de mandrie, afirma premierul VICTOR PONTA in mesajul transmis cu o ocazia aniversarii a 80 de ani de la infiintarea Academiei de Stiinte Medicale.

”Desi tranzitia post-comunista si-a pus amprenta si asupra acestui sector — sanatatea, educatia, cercetarea fiind mult timp subfinantate — sub impulsul unor minti stralucite, a unor oameni extraordinari cum sunt membrii Academiei de Stiinte Medicale, Romania a continuat sa faca performanta in domeniul cercetarii stiintifice medicale si farmaceutice. Astazi incercam sa reparam greselile majore care s-au facut in trecut avand la dispozitie nu doar resurse bugetare mai mari si nu doar fonduri europene. Astazi exista vointa politica de a sustine cercetarea si suntem cu totii constienti de importanta ei pentru societatea contemporana”, declara premierul.

CITESTE SI: IOHANNIS: O TARA din care pleaca valuri intregi de TINERI SPECIALISTI este un STAT in SUFERINTA

Seful Executivului subliniaza ca sustinerea sanatatii, educatiei si cercetarii reprezinta conditii pentru a face performanta in secolul XXI.

“Astazi, cand Academia de stiinte Medicale implineste 80 de ani de existenta ea reuneste nu doar cele mai stralucite minti in domeniu ci, in primul rand, cele mai importante modele profesionale. Avem nevoie mai mult ca oricand de repere, pentru ca in definitiv reperele sunt cele care incurajeaza si ii motiveaza pe tineri sa ramana si sa profeseze in tara”, conchide premierul VICTOR PONTA.

Mesajul premierului PONTA adresat participantilor la sesiunea solemna prilejuita de implinirea a 80 de ani de la infiintarea Academiei de stiinte Medicale a fost transmis prin intermediul consilierului sau, Vasile Cepoi.

Sursa foto www.agerpres.ro