PONTA cere SUSPENDAREA lui BASESCU: Guvernul sesizeaza CCR

PONTA cere SUSPENDAREA lui BASESCU. Victor Ponta le cere persoanelor care „ocupa functii publice, cum ar fi domnul Basescu, sa inceteze campania electorala”.

Primul ministru a anuntat la Palatul Victoria ca Guvernul va sesiza Curtea Constitutionala privind un conflict intre cele doua palate, cauzat de implicarea presedintelui in campania electorala privind alegerile europarlamentare din 25 mai.

Citeste si: PONTA: Conform hartilor de RISC putem preveni efectele INUNDATIILOR

„Exista categorii de cetateni care nu au voie sa faca campanie electorala. Presedintele Romaniei are aceleasi obligatii ca si alte categorii si trebuie sa le respecte pentru a salva prestigiul si nu doar imaginiea, ci si obligatiile constitutionale ale unui presedinte care reprezinta Romania in ansamblu.

PONTA cere SUSPENDAREA lui BASESCU.Categorii precum prefecti, judecatori, etc, care daca fac campanie electorala sunt demisi din functie. Fiind vorba de presedinte, sanctiune sunt cele prevazute de Constitutie.

Guvernul va sesiza CCR in sensul urmator, exista trei solicitari: analiza unui conflict juridic intre Guvern si presedinte. Sa stabileasca ca acest conflict e cauzat de implicarea in campanie a presedintelui. Sa pronunte o decizie care sa stabileasca faptul ca presedintele Romaniei nu are dreptul de a face campanie si de a se implica activ.

Citeste si: GIGEL STIRBU: PSD arunca milioane de euro pe afise electorale, in timp ce romanii stau cu apa pana la gat

In baza deciziei vom proceda in consecinta”, a concluzionat premierul Romaniei.