PONTA: COLABORAREA INSTITUTIONALA cu PRESEDINTELE e NORMALA

Premierul VICTOR PONTA a declarat, luni seara, ca relatia sa cu presedintele KLAUS IOHANNIS este ”de colaborare institutionala foarte normala” si nu a fost influentata de pozitiile diferite pe care cei doi le au pe tema Codului Silvic.

”Nu a influentat in niciun fel Codul Silvic relatia, in continuare, de colaborare institutionala foarte normala cu presedintele”, a spus PONTA intr-o emisiune la Digi 24.

Intrebat daca se delimiteaza de comunicatul PSD in care se sugera ca presedintele ar fi putut fi influentat de lobby-ul celor care nu mai pot fura bani din Sanatate sau al celor care exploateaza padurile, PONTA a replicat: ”Nici cand apar comunicatele de la PNL eu nu inteleg ca ma ataca presedintele, nici invers nu este valabil”.

CITESTE SI: PONTA, despre procedura de numire a sefului DIICOT: E normal ca PRESEDINTELE sa ceara DATE

Premierul s-a declarat de acord si cu propunerea sefului statului de a discuta in CSAT pe tema defrisarilor ilegale “pentru ca nu poate fi combatut un fenomen atat de grav si de complex cum e taierea ilegala doar de catre politie, sau doar de catre Guvern sau doar de catre Justitie, ci trebuie un efort conjugat”.

PONTA a adaugat ca exista lobby al celor interesati pe langa mai multe institutii ale statului: “Exista acest lobby pe care diverse companii, inclusiv compania Schweighofer, si l-au facut la Guvern, la Parlament, pe care eu (…) l-am considerat interesat in ceea ce ii priveste”.

CITESTE SI: PONTA recunoaste LIPSA DE COMUNICARE cu SEFUL STATULUI pentru TURNEUL ARAB

In privinta Codului Silvic PONTA s-a pronuntat clar in favoarea pastrarii limitei ” de 30% din piata, maximum pe care poate sa il aiba o companie”.

Sursa foto www.zf.ro