Ponta: Conflictul cu Geoana, provocat de faptul ca nu l-am desemnat ministru de Externe

Victor Ponta, despre noul Cod Fiscal: Vor decide autoritatile locale asupra scaderii sau majorarii taxelor

Premierul Victor Ponta a declarat sambata seara, invitat in studioul B1 TV, ca problemele dintre el si Mircea Geoana au fost provocate de faptul ca nu l-a desemnat ministru de Externe, preferandu-l pe Bogdan Aurescu. Mircea Geoana a anuntat recent proiectul unui nou PSD din care ar urma sa faca parte Marian Vanghelie, dar si alti membri ai actualului partid.

Victor Ponta: Geoana s-a oferit sa ma sprijine din aceasta calitate si eu l-am preferat pe dl Bogdan Aurescu. (Intrebare: De ce?) Pentru ca am o parere foarte buna despre dl Aurescu.

Dan Andronic: EVZ va publica maine pe prima pagina un articol in care arata ca Viorel Hrebenciuc a semnat la DNA un denunt care il vizeaza pe Mircea Geoana.

Victor Ponta: Nu stiu despre acest lucru, iar daca as sti nu as comenta. Am invatat lucrul acesta. Cat voi fi prim-ministru nu voi mai comenta pe tema vreunui dosar, si cu atat mai mult cand vizeaza un coleg.

Citeste si: DEZVALUIRI INCENDIARE DESPRE MIRCEA GEOANA: Pot sa va spun ceva in exclusivitate…

Intrebat daca se teme de o scindare a PSD, ca urmare a esecului in prezidentiale si in contextul initiativei lui Mircea Geoana, premierul Ponta a afirmat ca nu se teme de o astfel de varianta, solutia pentru un viitor succes al PSD fiind “sa dea niste semnale, foarte clare si cu perseverenta”.

(Intrebare: Va e teama de scindarea PSD?) Nu. Altceva trebuie sa faca PSD, cu mine lider sau nu. Trebuie sa dea niste semnale foarte clare si cu perseverenta. Trebuie sa schimbam statutul partidului si sa spunem foarte clar ce se intampla cu un lider al nostru cand incepe urmarirea penala, cand e arestat preventiv etc.

Aceste schimbari trebuie sa le faca PSD si eu cred ca la alegerile urmatoare putem fi pe primul loc.