PONTA, CONTACTAT de omologul FRANCEZ, dupa LINSAREA unui COPIL RROM in Franta

VICTOR PONTA a vorbit, marti seara, in premiera, despre cazul TANARULUI ROMAN de etnie rroma LINSAT  in Franta. Premierul crede ca astfel de acte trebuie ferm condamnate, iar responsabilii sanctionati penal.

Prim-ministrul a declarat, la plecarea de la dineul oferit de Casa Regala, cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Senatului, ca a fost sunat de omologul sau francez Manuel Valls si a discutat cu acesta despre incidentul din Paris.

Citeste si: ELENA BASESCU, reactie dupa LINSAREA unui COPIL RROM in Franta

“Mi-a comunicat pozitia pe care deja presedintele si premierul au exprimat-o public, de condamnare ferma si de intentie de a stabili conditiile in care s-a intamplat si de a-i sanctiona pe cei responsabili. I-am multumit in numele Guvernului roman si al Romaniei pentru faptul ca reactiile presedintelui si ale prim-ministrului sunt rapide si clare”, a spus VICTOR PONTA.

Primul ministru a mai precizat ca este important ca autoritatile sa reactioneze “fara ezitare”, atunci cand “cetateni romani sau francezi, in Franta sau in Romania, incalca legile si dau asemenea semne de intoleranta”.

Citeste si: Un MINOR rom roman a fost LINSAT in Franta

“Categoric, asemenea fapte trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate si cred ca presa nu va incerca sa le prezinte pentru audienta, ci pentru a arata ca responsabilii trebuie sanctionati, iar nivelul la care a raspuns statul francez arata ca nu se poate intampla asa ceva cu un cetatean roman fara ca vinovatii sa fie sanctionati”, a incheiat premierul.