PONTA critica JUSTITIA: ANCHETELE PENALE impiedica PROIECTE de sute de milioane de euro

Premierul Romaniei, VICTOR PONTA, a declarat pentru postul B1 TV ca proiecte de sute de milioane de euro sunt blocate de anchetele penale. 

Seful executivului a declarat pentru ca ar trebui ca cei care verifica aceste proiecte sa aiba si o specializare in acest sens si chiar le-a recomandat anchetatorilor sa ceara mai degraba documente, decat sa faca descinderi.

Premierul recunoaste ca, in momentul de fata, trei autoritati de management POSDRU, Mediu si Transporturi nu au sef.

Premierul spune ca referitor la anchetele penale ale DNA din ultima perioada, ca acestea duc la blocarea unor proiecte importante.

CITESTE SI: PONTA, intelegere cu IOHANNIS in privinta NUMIRILOR de la AMBASADE

Avem proiecte de sute de milioane de euro care sunt in diverse stadii de cercetare. Nu pot decat sa rog autoritatile statului sa isi specializeze oamenii pentru ca procurori care sa se priceapa la fonduri europene sunt destui de putini. Nici eu, nici dumneavostra nu ne pricepem la asa ceva”, afirma acesta.

Victor Ponta spune chiar ca ar fi mai benefica ridicarea de documente din institutii, decat descinderile de la prima ora.

Avem trei autoritati de management, cele mai importante, Mediu, POSDRU si Transporturi unde nu gasim sef de autoritate de management. Unii au dosare, altii au plecat. Daca in fiecare dimineata fac perchezitii la 6. A fost un alt lucru, cereti documente, nu faceti perchezitii la autoritatea de management la 6.00 dimineata.”, a spus Ponta.

CITESTE SI: PONTA, despre primarul NICHITA: Nu stiam ca pentru SPIONAREA unei IUBITE esti ARESTAT PREVENTIV

Seful Executivului a tinut sa atraga atentia si ca suntem tara cu cele mai multe sesizari la fourile europene indreptate impotriva propriului stat.

Sursa foto www.evz.ro