Ponta: Cultura va primi 2% din incasarile de la Loteria Romana

PREMIERUL ROMANIEI, VICTOR PONTA, ALOCATII, DIFERENTIEREA ALOCAIILOR, COPII, STARE MATERIALA, FAMILII SARACE

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca ministrul Culturii si ministrul Finantelor vor anunta in perioada imediat urmatoare un proiect de lege prin care Cultura va primi “2% din incasarile de la Loteria Romana”.

“Ministrul Culturii Ionut Vulpescu si ministrul Finantelor Darius Valcov vor anunta un proiect prin care Cultura va primi 2% din incasarile de la Loteria Romana. Putem sa oferim o finantare in plus, astfel incat un domeniu care a fost intotdeauna vaduvit sa beneficieze de dezvoltare”, a declarat Victor Ponta, dupa sedinta PSD.

Te-ar putea interesa si: Ion Iliescu se pregateste de Congresul PSD: Se va judeca daca Victor Ponta ramane la conducerea PSD

Anuntul facut de Victor Ponta vine dupa ce editorii s-au declarat impotriva noului proiect de lege privind timbrul cultural. In Parlament se afla aproape de votul final proiectul de Lege 583/2014 – care prevede ca timbrul cultural care exista din 1994, in ceea ce priveste cartile, sa nu mai fie in valoare de 2% din exemplar, ci in valoare de 1 leu.

Seful Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu, a declarat ca parlamentarii au hotarat ca timbrul cultural sa ramana la 2%. El a mentionat, totodata, ca in lege urmeaza sa fie aduse “modificari in privinta masurilor coercitive vizavi de obligativitatea respectarii legii de cei care incaseaza timbrul cultural”.

Citeste si: NICOLAE MANOLESCU, o NOUA PROPUNERE pentru editori in privinta TIMBRULUI CULTURAL