PONTA: Daca ma sprijina colegii, candidez la Cotroceni. Va fi un candidat comun PSD-UNPR-PC

Ponta a fost la Targu Secuiesc, unde fiul sau a participat la Campionatul National de Carting

Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD de la Orastie, ca a discutat la intalnirea cu liderii din teritoriu ai PSD despre campania pentru prezidentiale, precizand ca va candida la alegerile prezidentiale din toamna daca il sprijina colegii social-democrati, adaugand ca le va cere sprijinul  la Consiliul National din 1 august.

Victor Ponta a mai spus ca cele trei partide din USD (PSD-UNPR-PC) vor avea un candidat unic la Presedintie.

“Am avut o discutie informala cu toti colegii nostri, am discutat despre ce am facut pana acum la guvernare si despre campania pentru prezidentiale. Am hotarat informal Comitet Executiv si Consiliu National la 1 august, Congresul va fi dupa data de 10 septembrie. Pana pe 1 august se fac toate pregatirile si procedurile si pe 1 august, cine va dori sa candideze trebuie sa anunte la Consiliul National. Daca exista sprijinul lor, sunt pregatit sa le cer dreptul sa candidez. D-nul Geoana a spus ca daca voi candida eu, ma va sprijini. Dupa ce luam aceasta decizie in 1 august, trebuie sa avem inca o discutie clara cu aliatii nostri UNPR si PC, va fi un candidat comun, si pregatim proiectul de tara si ceea ce ne dorim sa facem in perioada nu doar a mandatului parlamentar si guvernamental, dar si pana in 2019. Cam astea au fost discutiile informale. A fost o discutie de 4-5 ore, in care au luat cuvantul majoritatea colegilor prezenti. Cred ca vom castiga”, a declarat Victor Ponta, la Orastie.

Citeste si: VICTOR PONTA va fi candidatul PSD la alegerile prezidentiale

“N-a facut nimeni presiune, nu candidez ca ma forteaza cineva, trebuia sa discut cu toti colegii mei, care este situatia noastra ca partid, care e situatia Romaniei, ce arata cercetarile sociologice. Proiectul meu personal era acela de a ramane premier pana in 2016, dar am invatat ca daca un premier sta toata ziua in loc sa-si foloseasca inteligenta si se lupta cu presedintele, e o pierdere pentru Romania. Daca sunt candidatul care are cele mai mari sanse sa castige, pe 1 august voi anunta”, a adaugat Ponta.

Ponta a atentionat ca toata lumea trebuie sa traga in campania electorala, precizand ca se va discuta dupa 17 noiembrie cine va fi noul presedinte al PSD.

Candidatul PSD la alegerile PREZIDENTIALE va fi stabilit la 1 august. Baronii din PSD nu il vor pe Geoana

“Stimati colegi, toata lumea trage in campanie, de pe 17 noiembrie discutam cine va fi presedintele partidului”, a spus Ponta. El s-a declarat convins ca nu se pune problema ca persoana care va candida din partea PSD la europarlamentare sa nu intre in turul doi. “Candidatul PSD-UNPR -PC are o sansa mare sa intre in turul doi. Doar Cristi Diaconescu n-a intrat in turul doi”.

Ponta a adaugat ca nu s-a discutat despre schimbarile de ministri.  “Au fost discutii despre activitatea Guvernului, dar nu.. realmente nu s-a ridicat nimeni sa spuna sa-l schimbi pe ministrul X sau Y”, a mai precizat premierul.