PONTA: Daca noul COD FISCAL nu va fi aprobat, nu vom avea o noua lege a salarizarii

Premierul VICTOR PONTA a declarat, luni seara, ca in cazul in care noul Cod fiscal nu va fi aprobat, nu va putea fi aplicata si o noua Lege a salarizarii, avand in vedere ca cele doua se afla intr-o stransa legatura.

“Nu. Va raspund de pe acum: nu. Normal ca sunt in stransa legatura, ca sunt legate de bugetul pe care-l vom avea la dispozitie, in baza prevederilor (noului Cod fiscal — n.r.). Intai strangi bani prin Codul fiscal si Codul de procedura fiscala si dupa aceea ii cheltui, nu invers”, a declarat premierul, intrebat daca va mai intra in vigoare o noua lege a salarizarii, aflata in faza de proiect, in cazul in care nu se adopta noul Cod fiscal.

CITESTE SI: PONTA: Cred ca scap de o noua interventie chirurgicala la genunchi

El a explicat ca afirmatiile ca salariile tuturor bugetarilor vor fi marite de la 1 ianuarie 2016 si acest lucru va duce la un dezastru nu sunt reale. “S-a spus ca de la 1 ianuarie se maresc toate salariile bugetarilor si o sa fie un dezastru. Nu se intampla asa ceva. Legea, asa cum a fost scrisa de catre ministrul Muncii, doamna Plumb, prevede o perioada de ani de zile de tranzitie. Daca spune cineva ca de la 1 ianuarie se pot mari toate salariile la bugetari, e o minciuna. Nu se pot mari. Se pot mari in anumite trepte, in ceea ce lasa spatiul bugetar in fiecare Lege a bugetului. Dar avem o regula, avem un sens, adica omul stie: ‘domn’e, nu mai sunt 70 de mii de clase si de trepte si de aranjamente’. Asta este regula, si pe urma punem pe aceasta regula, in baza Codului fiscal si a veniturilor bugetare…Intr-adevar, nu pierde nimeni niciun leu, dar de adaugat se adauga ani de zile in baza resurselor bugetare”, a mai declarat premierul.

CITESTE SI: PONTA: Nu voi demisiona! Daca nu ma mai sustine coalitia de guvernare, atunci sigur ca plec

 Sursa foto realitatea